Madaras kalandok égen és földön ● Kárpáti Igaz Szó

Gyerekhét a beregszászi református gyülekezetben.

Hegedűs Csilla

– Egyhetes napközis tábort szerveztünk a gyülekezetünkben. Most a madarak, mint Isten teremtményei a Bibliában témakörben tartottuk a foglalkozásokat – mondta Taracközi Marianna beosztott lelkész.

A gyerekek első nap a fürjekről tanultak, arról, hogyan gondoskodott Isten a pusztában az ő népéről. Második nap a sas, mint a szabadság és az erő szimbóluma került előtérbe. A résztvevők megtanulták, bár a sas nagy és bátor, de mint minden teremtmény, ő is elfárad. Ám Isten Ézsaiás próféta példázatával biztatja a népét, hogy

vannak olyan élethelyzetek, amikor még a legkiválóbbak is elfáradnak, de akik az Úrban bíznak, azoknak megújul az erejük.

A harmadik napon az Újszövetségből, Máté Evangéliumából vették Jézus tanításait, a verebekről volt szó, azokról a kisigényű madárkákról, melyeket mindenütt látunk, és Istennél ők is számon vannak tartva. A negyedik napon szintén egy újszövetségi történetet vettek át a táborozók, mégpedig a kakasról szólót. Azt tanulták meg a gyerkőcök, hogy miért van kakas a templom tetején.

Utolsó napra a galamb maradt, a békesség, Isten szent lelkének a szimbóluma. Ma nagyon is aktuális az, hogy Istent hallgassuk, hogy békesség legyen a szívünkben, és a szentlélek vezessen bennünket.

A tanulságos alkalmakon három korcsoportban mintegy 100 gyerek vett részt, akikkel önkéntesek, hitoktatók és konfirmandusok foglalkoztak.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó