Hogyan fizessünk ezentúl az elhasznált földgázért?; Kárpátalja is fókuszba került a Rákóczi Szabadegyetemen; Hiperrealisztikus baleset-szimuláció Ungváron; Kárpát-medencei Magyar Családok találkozója Nyíregyházán

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 KÁRPÁTALJA IS FÓKUSZBA KERÜLT A RÁKÓCZI SZABADEGYETEMEN – Szabadegyetemen A megtartó közösség most fontosabb mint valaha.

👉 HIPERREALISZTIKUS BALESET-SZIMULÁCIÓ UNGVÁRON – A kurzus a pszichés nyomás kezelésére is felkészít.

👉 „…AZ ELSŐ PERCTŐL KEZDVE BARÁTI KÖZEGBEN ÉREZTEM MAGAM” – Elköszönt a beregszászi magyar külképviselet ideiglenes ügyvivője.

👉 VÁMMENTES AUTÓBEHOZATAL: KÁOSZ, TÖBB KILOMÉTERES SOR A HATÁRON – A kedvezmény miatt annyi a regisztrációra váró autó, hogy sokan napokat töltenek a határon.

👉 MÁJUSTÓL A NAFTOGAZ A SZOLGÁLTATÓ KÁRPÁTALJÁN – Hogyan fizessünk ezentúl az elhasznált földgázért?

👉 HATÉKONY NYELVTANULÁS A NAGYDOBRONYI LÍCEUMBAN – A program célja a nyelvtanulás mellett a robotika és a természettudományok népszerűsítése.

👉 A LÁTHATATLAN ELLENSÉG – Magyar Tímea publicisztikája.

👉 TÖBBEN VÁLTOZTATTAK KÖZLEKEDÉSI SZOKÁSAIKON – A Kárpáti Igaz Szó Facebook-oldalán arról kérdeztük olvasóinkat, kevesebbet utaznak-e az emelkedő üzemanyagárak miatt.

👉 KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR CSALÁDOK TALÁLKOZÓJA NYÍREGYHÁZÁN – A Bereg-vidékiek is készültek egy kis bemutatóval, hoztak hazai sajtokat, mézet, almalevet, szörpöket, lekvárokat.

👉 GYERMEKPROGRAMOKAT SZERVEZ AZ ÖKUMENIKUS SEGÉLYSZERVEZET – A visszajelzések nagyon jók, a gyerekeknek tetszenek a változatos programok.

👉 MADARAS KALANDOK ÉGEN ÉS FÖLDÖN – A múlt héten a beregszászi református gyülekezetben gyerekhetet tartottak.

👉 „…MINDEN HELYZETBEN A LEGJOBB MEGOLDÁST KERESEM” – Kulcslyuk rovatunk vendége Henkel Zoltán, a Henkel Busz teherszállítási és fuvarozási vállalat vezetője.

👉 VISZLÁT, JELZÁLOGHITEL? – eltörölnék a megsemmisült vagyontárgyon lévő kölcsönt.

👉 LIZANEC PÉTER PROFESSZOR 92 ÉVES – Az UNE bázisán Lizanec Péter professzor vezetésével létrejött a magyarságtudomány strukturális hálózata.

👉 HOGYAN JUTHAT HOZZÁ A KÜLFÖLDRE MENT IDŐS EMBER A JÁRANDÓSÁGÁHOZ? – Az ukrán Nyugdíjalap közleménye szerint az ukrajnai szociális-védelmi szervek és a nyugdíjhivatalok mind a belső menekülteknek, mind a külföldre távozott szépkorúaknak felszámolják járandóságukat.

👉 HAZAFIAS STREET ART FALFESTMÉNYEK UNGVÁRON – A street art stílusban készült alkotásokat helyi és más, háború sújtotta városokból ide menekült.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó