Pótfelvételit hirdet a Nagyberegi Református Líceum

A Nagyberegi Református Líceum pótfelvételt hirdet az 5., 6., 7., 8., 9. és 10. osztályokba a 2022-2023-as tanévben.

A felvételt nyert diákok a közismereti tárgyakat elmélyülten, emelt óraszámban tanulhatják – a középiskolai osztályokban humán-reál irányultság szerint –, művészeti képzésben részesülhetnek, lelki alkalmakon, missziói munkákban, kirándulásokon, hazai és Kárpát-medencei versenyeken vehetnek részt, ösztöndíjban részesülhetnek. Az érettségizők számára személyre szabott felkészítő foglalkozásokat tartunk, tájékoztatást nyújtunk a továbbtanulási lehetőségekről, segítjük a felsőoktatási vagy szakirányú jelentkezésüket.

A felvételt nyertek számára kedvezményes étkezést és kollégiumi elszállásolást biztosítunk.

Az 5., 6. osztályba felvételizőknek kommunikációs és alapvető matematikai készségekről, valamint szövegértésről kell számot adniuk.

A 7., 8. és 9. osztályba jelentkezőknek matematikából, magyar nyelv és irodalomból kell felvételi vizsgát tenniük, amit az általános iskola 5-6., 5-7. és 5-8. osztályainak a tananyaga alapján állítunk össze.

A 10. osztályba felvételizőknek matematikából, magyar nyelvből és irodalomból, valamint bibliaismeretből kell felvételi vizsgát tenniük az 5-9. osztály tananyaga alapján. A felvételi eljárás során lehetőség van többletpontok beszámítására.

A pótfelvételire való jelentkezés online regisztráció útján történik, ami intézményünk honlapján, a Felvételi menüpont alatt érhető el (Pótfelvételi online jelentkezési lap 2022).
A felvételi vizsga napján benyújtandó dokumentumok:

  •  a helyi lelkipásztor és hitoktató zárt borítékban csatolt ajánlólevele,
  •  a születési bizonyítvány és a kódszám másolata.

Akik a májusi felvételi során nyújtották be jelentkezésüket, azoknak csak e-mailben kell jelezniük felvételi szándékukat, az online jelentkezési lapot nem kell újra kitölteniük, a dokumentumok ismételt benyújtása nem szükséges.

A felvételire való jelentkezés határideje: 2022. augusztus 12.

A felvételi vizsgák időpontja: 2022. augusztus 16., 7.30 óra.

A felvételi vizsga díjtalan.

Részletes információkért kérjük, keresse fel az intézmény weboldalát a

www.nbrl.com.ua internetes címen.

Kérdéseiket az [email protected] e-mail címre várjuk.

Címünk: 90242 Nagybereg, II. Rákóczi Ferenc út 80.

Szeretettel várja a pótfelvételizőket a Nagyberegi Református Líceum és Diákotthon!

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó