Az Egyesült Királyság 10 millió fontot szán az ukrán vasutak javítására

Boris Johnson brit miniszterelnök hivatala szerint az Egyesült Királyság 10 millió fontot (12,28 millió dollárt) kíván fordítani az ukrán vasúthálózat fejlesztésére, hogy megkönnyítse a gabona exportját az országból.

Az Egyesült Királyság tárgyalásokat folytat az ukrán kormánnyal arról, hogyan lehet maximalizálni a vasutak kapacitását és biztosítani a szerelvények és a gabona mozgását.

Az utóbbi időben a világ számos részén észleltek élelmiszer-problémákat. Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke ezt összefüggésbe hozta az Ukrajnában zajló háborúval. Hasonló véleményt fogalmaznak meg más nyugati és amerikai vezetők is.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter szerint nem az Oroszország elleni nyugati szankciók, hanem Oroszország Ukrajna elleni háborúja okoz élelmezési válságot,

amelynek következtében az idén világszerte 40-50 millió fővel emelkedik az éhezők száma. Hozzátette, Moszkva az ukrán kikötők blokádjával megbénította a legnagyobb gabonatermelők közé tartozó Ukrajna exportját és saját kivitelét is.

Annalena Baerbock német külügyminiszter kijelentette, a válság egyetlen oka Oroszország magatartása.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó