Ukrajnába látogatott a NOB elnöke

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) első embere Vadim Gutcájt sportminiszter és Szerhij Bubka, az Ukrán Olimpiai Bizottság elnöke társaságában megtekintette a háború következtében megrongálódott sportlétesítményeket.

Thomas Bach ukrajnai látogatása során felkereste a kijevi Avangard sportkomplexumot, amely egy orosz rakétatámadás következtében teljesen használhatatlanná vált, valamint járt az ukrán labdarúgó válogatott koncsa-zaszpai edzőközpontjában – közölte Vadim Gutcájt sportminiszter. A tárcavezető közleményében megköszönte a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének a látogatást, kiemelte, hogy ez fontos jelzés az ukrán élsport számára. Megjegyezte, nagyra értékelik a NOB által nyújtott segítséget.

A Korrespondent emlékeztetett arra, hogy ukrajnai vizitje során Thomas Bach Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott, az egyeztetést követő közös sajtótájékoztatón a NOB elnöke bejelentette, hogy az ukrán sportolók támogatására létrehozott alapot 2,5 millió dollárról 7,5 millió dollárra növelik.

Zelenszkij kiemelte, hogy a háború óriási csapást mért az ukrán sportra. Több száz sportlétesítmény rongálódott meg, emiatt több mint 100 ezer ukrán sportolónak ellehetetlenült a felkészülése. Hozzátette: a harci cselekmények során eddig 89 sportoló és edző vesztette életét, tizenhárman pedig orosz fogságba kerültek.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó