Nagy értékű segélyszállítmány érkezett Kárpátaljára ● Kárpáti Igaz Szó

A záhonyi önkormányzat által szervezett gyűjtésből származó termékek egy része Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közreműködésével jutott el az Ungvári Városi Gyermekkórházba.

Varga Brigitta

– Nagyon fontos számunkra, hogy valóban hasznos támogatást nyújtsunk azoknak, akik ennek a háborúnak az ártatlan áldozatai – jelentette ki Kuti László, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja. – A mi szemünkben ezek legfőképp a gyermekek.  Elengedhetetlen, hogy most, mikor sokan panaszkodnak az adakozási kedv csökkenésére – mely nem csoda, hiszen olyan régóta folyik már ez a szörnyű háború –, a magyar emberek bizonyítják, hogy nem halt még ki belőlük a jólelkűség. Továbbra is segítünk azoknak, akiknek a legnagyobb szükségük van rá.

A városi gyermekkórház a háború kitörése óta több száz kiskorút látott el. Jelenleg 22 áttelepült gyermeket kezelnek az intézményben.

– Jelenleg mintegy 90 gyermek kezelése zajlik a kórházban – fejtette ki Német Magdaléna, az Ungvári Városi Gyermekkórház megbízott főorvosa. – A csöppségek többsége Ungvárról és a járásból származik, azonban akadnak köztük olyanok is, akik az ország más megyéiből települtek át vidékünkre. Az ő gondozásuk miatt nagy szükségünk van higiéniai termékekre, tápszerre, pelenkára.

Jaroszlav Glagola, az Ungvári Városi Tanács egészségügyi osztályának vezetője köszönetét fejezte ki a segítségért.

– Szoros kapcsolatot ápolunk szomszédainkkal. Magyar barátaink, felmérve a jelenlegi helyzet súlyosságát, folyamatosan segítik és támogatják vidékünket. Ez alkalommal az ungvári gyermekkórház gazdagodott elengedhetetlenül szükséges eszközökkel, gyógyszerekkel. Mint ismert, Ungváron jelenleg 50 ezer belső menekült tartózkodik, akik között rengeteg a gyermek. A városi tanács illetékes osztálya mindent megtesz annak érdekében, hogy a helyiek mellett az ideiglenesen áttelepültek is teljes körű egészségügyi ellátásban részesülhessenek. Mindez a támogatók és az önkéntesek munkájának köszönhetően sikerül – fogalmazott az osztályvezető.

A nagy értékű adományból, amit Magyarország Ungvári Főkonzulátusa juttat majd célba július 6-án, a Szolyvai gyermekotthon, valamint a Munkácsi Gyermekkórház is részesül.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó