A Tiszakeresztúri Speciális Bentlakásos Általános Iskolát támogatták ● Kárpáti Igaz Szó

A KárpátHáz Civil Szervezet a háború kitörése óta számos alkalommal nyújtott támogatást nemcsak az ideiglenesen Kárpátalján tartózkodó menekülteknek, de kamionnyi szállítmányokat küldött például Harkiv városába és környékére is a Kárpátaljai Református Egyház Diakóniai Osztálya segítségével. A napokban ismét rászorulók megsegítésére siettek, ezúttal a Tiszakeresztúri Speciális Bentlakásos Általános Iskolába. 

Hegedűs Csilla

– Az intézmény vezetői fordultak hozzánk segítségért. Mivel náluk is belső ukrajnai menekültek vannak ideiglenesen elhelyezve, nagy szükségük van mosógépre, hűtőre és ágyakra. Mi igyekeztünk mihamarabb teljesíteni a kérést, így el is szállítottuk a kért eszközöket, aminek nagyon örültek, hálásak voltak a gyors reagálásért. A menekültek mellett természetesen a Bereg-vidéki rászorulókra is gondolunk, idős, egyedülálló és sokgyermekes családokat támogatunk, nekik tartós élelmiszereket tartalmazó egységcsomagokat adunk – mondta Tóth Győző, a KárpátHáz Civil Szervezet ügyvezetője.

A segítségnyújtás folytonos, a KárpátHáz Civil Szervezet az együttműködő szervezetekkel közösen minden kérésnek igyekszik eleget tenni, nemzeti, vallási hovatartozástól függetlenül mindenkit támogatni. Mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy ugyancsak a diakónia telephelyéről újabb kamion indult útjára, ezúttal a Pivdenne városában lévő Komarivszkij Ideggyógyászati Internátusba, ahol idegrendszeri bántalmakkal küzdő gyermekeket gondoznak. A 127 gyermek közül csupán húsz mozgásképes. Ezt figyelembe véve pelenkákat, kerekesszékeket, higiéniai eszközöket és tartós élelmiszert kaptak.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó