Újabb magyar támogatás – ezúttal a gyermekek részére érkezett az adomány

Újabb nagy értékű adomány érkezett Kárpátaljára Magyarország Ungvári Főkonzulátusának közreműködésével. A szállítmányt Záhony város polgármestere és a határ menti magyar település lakossága gyűjtötte össze a Kárpátalján élő és a háborús övezetekből megyénkbe érkező rászoruló gyermekek megsegítésére.

Varga Brigitta (Szolyva–Munkács)

– A szállítmányt három részre osztottuk – tájékoztatott Dr. Papp Ferenc, Magyarország Ungvári Főkonzulátusának konzulja. – Tegnap az Ungvári Városi Klinikai Gyermekkórház, ma pedig a szolyvai gyermekotthon és a Munkácson működő Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház részére vittünk az adományból. A gyermekotthon lakóinak szánt felajánlást sikerült kiegészítenünk a Hungary Helps Program száraztészta szállítmányából 100 kg tésztával és gyermekvitaminokkal, amit ma eljuttattunk az intézménybe. Külön öröm számomra, hogy Magyarország Ungvári Főkonzulátusa révén rövid időn belül már második alkalommal nyílik lehetőségem adományt hozni a szolyvai gyermekotthonba, így segítve az itt élő árva gyermekek ellátását. Munkácsra, a megyei gyermekkórházba szintén Helmeczi László által felajánlott adományt tudtuk ma elvinni, mely többek között higiéniai termékeket, gyermektápszereket és egyéb olyan dolgokat tartalmaz, melyek az itt tartózkodó gyermekek és édesanyjuk hasznára válnak – fogalmazott a diplomata.

Volodimir Béres, a Szolyvai Gyermekotthon ügyvezető igazgatója elmondta, a háború kitörését követően a harci övezetekből 32 árva gyermeket fogadtak be.

– Jelenleg összesen 96 gyermek nevelkedik az otthonban, közülük 32-en belső menekültek. Az apróságok márciusban érkeztek hozzánk az ország keleti régióiból. Vannak köztük olyanok is, akik szüleikkel együtt találtak nálunk menedéket. A legkisebb 3 hónapos, a legidősebb 8 éves. A humanitárius adományoknak köszönhetően sikerült feljavítani a gyermekek étkeztetését. A felajánlásoknak köszönhetően a menekült gyerekek és szüleik sem szenvednek semmiben hiányt. Szeretném megragadni az alkalmat, hogy köszönetet mondjak Bacskai József főkonzul úrnak és Papp Ferenc konzulnak a támogatásért – mondta az igazgató.

Dr. Biró Erzsébet, a megyei gyermekkórház igazgatóhelyettese kiemelte, jelentős összegű támogatásról van szó, mely hatékonyan hozzájárul a beteg gyerekek gyógyulásához és biztosítja a folyamatos ellátást.

– A Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház 450 beteg befogadására alkalmas – fejtette ki dr. Biró Erzsébet. – Kis pácienseink között vannak olyanok, akik az ország belső területeiről, a háború elől menekülve érkeztek megyénkbe. Intézményünk számtalan felajánlást kapott már különböző szervezetektől, illetve magánszemélyektől. Örömmel fogadunk bármilyen segítséget. Hálásak vagyunk Helmeczi László polgármesternek, Záhony város lakosságának és mindazoknak, akik hozzájárultak ahhoz, hogy ez a segélyszállítmány eljusson ide, a Munkácsi Megyei Gyermekkórházba.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó