Bővült a kárpátaljai magyar értelmiség; Külföldiek, akik maradtak; Az esküvői szolgáltatószféra a háború árnyékában; Kárpátalján folytatják az iskolát

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 BŐVÜLT A KÁRPÁTALJAI MAGYAR ÉRTELMISÉG – Diplomaosztó az Ukrán–Magyar Oktatási-Tudományos Intézetben.

👉 A SZAKGIMNÁZIUM NYOLCVANHÁROM VÉGZŐSE A FŐISKOLÁN FOLYTATHATJA – A diákok mind az itthoni, mind a magyarországi tantárgyi vetélkedőkön a legjobbak közé kerültek.

👉 MINDANNYIAN ISTEN GYERMEKEI VAGYUNK – A 27. kibocsátással immár több mint 800-an mondhatják el magukról, hogy a Nagyberegi Református Líceum végzősei.

👉 MÉG EGY KICSI… ÉS VÉGE… – Simon Rita publicisztikája.

👉 KÁRPÁTALJÁN FOLYTATJÁK AZ ISKOLÁT – A kárpátaljai szülők abszolút többsége úgy tervezi, gyermeke itthon kezdi a következő tanévet. Legalábbis ez derül ki a Kárpáti Igaz Szó nem reprezentatív felméréséből, amire a Facebook-oldalunkon lehetett szavazni.

👉 KÜLFÖLDIEK, AKIK MARADTAK – Három különböző történet – három azonos sors.

👉 MAGYAROS ÍZEK UNGVÁR SZÍVÉBEN – Mindig friss, kiváló minőségű áruval várják vásárlóikat.

👉 „A TANÍTÁSBAN ÉLEM KI A KREATIVITÁSOMAT” – Kulcslyuk rovatunk vendége Borovszki Magdolna, a Nagydobronyi Református Líceum angoltanára.

👉 NEHÉZSÉGEK AZ IDEIGLENESEN ÁTTELEPÜLTEK ELHELYEZÉSE KÖRÜL – Miniszterelnök-helyettes: a probléma a finanszírozás körül van.

👉 VERSRŐL ÁLMODOM – A GENIUS Jótékonysági Alapítvány szervezésében a múlt héten került megrendezésre a II. Verstábor a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumában.

👉 ECSETTEL A BÉKÉÉRT – Kitüntették Őry Lászlót.

👉 ÚJABB MAGYAR TÁMOGATÁS – Ezúttal a gyermekek részére érkezett az adomány.

👉 ZENEVARÁZSLAT-KÉPZÉS A RÁKÓCZI-FŐISKOLÁN – A programhoz 12 kárpátaljai oktató is csatlakozott.

👉 AZ ESKÜVŐI SZOLGÁLTATÓSZFÉRA A HÁBORÚ ÁRNYÉKÁBAN – Sokan már másodszor halasztják el a lakodalmat.

👉 LEVENDULASZÜRET NAGYDOBRONYBAN – „Tihanyi hangulatot” Kárpátalján.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó