Magyar Levente: Kárpátalja és Ukrajna nem marad segítség nélkül; Ukrajna az erő pozíciójából kíván visszatérni a tárgyalóasztalhoz; Aratás háborús időkben – kétséges a gazdálkodás jövője; Örömzenélésből az első saját lemezig

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 MAGYAR LEVENTE: KÁRPÁTALJA ÉS UKRAJNA NEM MARAD SEGÍTSÉG NÉLKÜL – „…Magyarország kész minden segítséget megadni…”.

👉 UKRAJNA AZ ERŐ POZÍCIÓJÁBÓL KÍVÁN VISSZATÉRNI A TÁRGYALÓASZTALHOZ – A NATO volt parancsnoka elárulta, mikor és hogyan érhet véget a háború.

👉 BABJÁK ZOLTÁN: KI KELL TARTANUNK, SEGÍTENÜNK KELL EGYMÁST – A Beregszászi kistérségben meghosszabbítják a szociális kátyák érvényességét.

👉 319 ÉVE ZAJLOTT LE A SZABADSÁGHARC ELSŐ GYŐZTES CSATÁJA – Az idén a háború miatt csendes megemlékezések zajlottak.

👉 LÉLEK A MÁGLYÁN – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 AKINEK VAN MEGTAKARÍTÁSA, AZ A VALUTÁT VÁLASZTJA – Legalábbis ez derül ki a Kárpáti Igaz Szó nem reprezentatív felméréséből, amire a Facebook-oldalunkon lehetett szavazni. Pénzügyi szakértővel elemeztük a témát.

👉 Dr. VÁRADI NATÁLIA: „…HA ELÉG NEMES A CÉL, A KÖRÜLMÉNYEK NEM SZÁMÍTANAK” – Ezen a nyáron sem unatkoznak az iskolások, hiszen tucatnyi tábor várta, várja a jelentkezőket.

👉 A KISKONDÁS ELLÁTOGATOTT AZ ÓVODÁKBA – Az előadást a legkisebbeknek, a 3-4 éveseknek ajánlják.

👉 „A GYERMEKEM MOSOLYA, ÖLELÉSE AZ, AMI MINDEN BÁNATOT ELFELEDTET” – Kulcslyuk rovatunk vendége dr. Dénes-Zsukovszky Anna fogorvos, önkéntes tűzoltó.

👉 ARATÁS HÁBORÚS IDŐKBEN – kétséges a gazdálkodás jövője – Az aszály sem kedvez az idei termésnek.

👉 AZ ÉRZELMEK DALLAMAI – Örömzenélésből az első saját lemezig.

👉 ANYÁK ÉS LÁNYAIK DEBRECENBEN – Anya-lánya kirándulásra került sor a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesületének (KMNE) szervezésében.

👉 TÁBOR A TÖRTÉNELMI HAGYOMÁNYOK MEGISMERÉSE JEGYÉBEN – Az elmúlt hét folyamán szervezték meg a Mikes Kelemen Hagyományőrző Alkotótábort Karácsfalván, a Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceumban.

👉 A „ROVARHOTELTŐL” A PALACKPRÉSIG – ERDEI ISKOLA NAGYDOBRONYBAN – Az elsődleges cél az volt, hogy felébresszék a fiatalokban a természet iránti érdeklődést.

👉 JÁTÉK AZ UTÓPIA ÉS A NOSZTALGIA KÖZÖTT – A Beregszászi Római Katolikus Egyházközség szervezésében a Pásztor Ferenc Közösségi Házban nyílt kiállítás Ruszin Noémi ifjú festőművész alkotásaiból, Utópia címmel.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó