Szombaton a hőmérséklet megközelíti a 40 fokot

Pénteken a napos idő mellett gomolyfelhők képződnek és néhol északon zápor, zivatar is kialakulhat. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. Zivatar környezetében erős, viharos széllökések is előfordulhatnak.

Délután 33-40 fokot mérhetünk.

Szombaton egy gyenge hidegfront hatására délutántól északnyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet. Délután feltámadó északnyugati széllel érkezik meg a front a Dunántúlra. Északnyugaton helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Egy-egy heves zivatar is előfordulhat, melyet viharos széllökések, jégeső, felhőszakadás kísérhet.

A front előtt még délnyugat felől forró levegő érkezik, a csúcshőmérséklet 34 és 41 fok között tetőzik.

Vasárnap sok napsütés várható, de többfelé élénk, helyenként erős lesz az északnyugati szél. A hajnali és reggeli órákban délen, délnyugaton alakulhatnak ki elszórt záporok, zivatarok és néhol délután is előfordulhat kisebb csapadék.

Csak kissé mérséklődik a kánikula, délután 31-36 fok várható.

Hétfőn zavartalanul napos időre készülhetünk. Csapadék nem lesz. Az északias szelet keleten, délit északnyugaton kísérhetik élénk lökések. A csúcshőmérséklet 31-37 fok között alakul.

Kedden hidegfront érkezhet feltámadó északnyugati széllel, elszórt záporokkal, zivatarokkal. Délután nagy hőmérséklet kontraszt alakulhat ki az északnyugati és délkeleti tájak között, 28-38 fokra van kilátás.

Forrás:
KISZó/Idokep.hu

Post Author: KISZó