Esős, néhol viharos hétvégére számíthatunk

Nem csak lehűlésre, esőre is számítani kell a hétvégén érkező hidegfront nyomán, aminek alighanem sokan örülnének az elmúlt hetek aszályos időjárása után.

Pénteken többórás napsütés várható, majd késő délután erősebben megnövekszik a felhőzet. A Magyarországgal szomszédos kárpátaljai határszélen alakulhatnak ki záporok, zivatarok. A szél nagy területen lesz élénk, zivatarok környezetében átmenetileg erős lökések is lehetnek. A minimumok 15 és 21, a maximumok 32 és 37 fok között alakulnak.

Szombaton érkezik a markáns hidegfront, amelynek nyomán átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható eső, zápor, zivatar. A front érkezése előtt még kisüthet több órára a nap, illetve a felhőzet csökkenését követően lehet némi napsütés. A légmozgás élénk, erős, zivatarokban viharos lehet. A hajnali 16-22 fokról többnyire 26-34 fokig melegszik fel a levegő.

Vasárnap Kárpátalja-szerte többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. Sokfelé megerősödik, viharossá fokozódik a szél. A legalacsonyabb hőmérséklet 13 és 19, a csúcsérték 22 és 28 fok között alakul – olvasható az OMSZ előrejelzésében.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó