Színjátszótábor – hetedszer │ KISZó-interjú

Színházra fel!

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány a héten (július 25-30.) hetedik alkalommal szervezi meg a Színjátszótábort, melynek megnyitójára Beregszászban, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Átriumában került sor.

Hegedűs Csilla

Váradi Natália, az alapítvány igazgatója elmondta, mindig arra törekszenek, hogy a nehézségeket leküzdve valamennyi tehetségnek lehetőséget biztosítsanak a fejlődéshez. Illetve szakmailag is közelebb kerüljenek azokhoz az emberekhez, akiket egyébként talán csak a tévében vagy a színpadon látnak. Éppen ezért mindig olyan szakembert kérnek fel egy-egy tábor élére, aki már sokszor bizonyította, hogy érdemes felnézni rá.

– Ez a tábor azért is érdekes, mert az elindítása nem a mi ötletünk volt, hanem Gál Natália színművészé, de az alapítvány mindig nyitott az új lehetőségekre.

Nagy öröm számunkra, hogy közel negyven fiatal döntött úgy, hogy részt vesz az egyhetes rendezvényen, ahol a Kárpátaljai Megyei Magyar Drámai Színház színművészei, Gál Natália és Orosz Ibolya, valamint Mónus Dóra segédszínész foglalkoznak majd velük – hangsúlyozta Váradi Natália, s azt kívánta a táborozóknak, a tanultak mellett gyűjtsenek élményeket, barátokat, ami szintén nagyon fontos.

– Számomra nagy boldogság, hogy ilyen sok fiatalt látok ma itt, ami azt bizonyítja, hogy immár hetedszer is érdemes megszervezni a színjátszó tábort. Évek óta dolgozom gyerekekkel, tinédzserekkel a főiskola berkein belül is. Korábban a beregszászi református közösségben egészen picikkel foglalkoztam.

Azok a gyerekek mára már felnőttek, sokan a főiskolát is befejezték, dolgoznak, néhányan a művészet terén folytatták tanulmányaikat, és úgy érzem, valami útravalót én is adtam nekik – mondta Gál Natália színművész, szakmai szervező.

Hozzátette, sok ismerős arcot vélt felfedezni, tehát látja, ahogy a gyerekből tinédzser, majd fiatal felnőtt lesz, és hatalmas öröm, amikor úgy döntenek, addig jönnek a táborba, amíg „ki nem növik” azt. – Hiszem, hogy a művészetnek gyógyító és fejlesztő ereje van, úgyhogy vágjunk is bele, színházra fel! – zárta szavait a színművész.

Orosz Ibolya megjegyezte, hogy ő először vesz részt a táborban, ezért nagyon kíváncsi a folyamatra, és mérhetetlenül hálás a lehetőségért. Elmondta, ő nem tanítani fog, inkább a játszótársa szeretne lenni a gyerekeknek.

A színjátszótábor záró eseményére az itt elsajátított színdarab bemutatására pénteken kerül sor.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó