Megtalálták a szökevény kárpátaljai tigrist, kiderült, hogy el sem kószált

A hét első felében több szlovákiai és ukrajnai hírportál is arról cikkezett, hogy egy ukrán állatkertből szökött tigris tartja rettegésben a szlovák–ukrán határ menti falvak lakóit. Az elszabadult nagymacskára még a szlovák rendőrség is figyelmeztette a polgárokat, azonban nagy valószínűséggel a pár hónapos tigris soha nem lépte át a határt – számolt be a szlovákiai JOJ TV riportja alapján a Mukachevo.net hírportál.

A kereskedelmi csatorna megtalálta az állat kárpátaljai tulajdonosát, a stáb a férfi otthonába is ellátogatott. A felvételen – amelyet a rendőrség is megosztott Facebook-oldalán – Bohdan, az állat tulajdonosa azonnal felismerte tigrisét.

Nem mindennapi határsértő – Szökött tigris vándorolt át az ukrán-szlovák határon

„Kétszáz kilométeres körzetben nincs itt más tigris, csak az enyém” – nyilatkozta Bohdan, aki öt hónapja fogadta be az egyik kelet-ukrajnai állatkertből kimenekített Talizmán névre hallgató vadállatot. A nagymacska tulajdonosa maga sem érti, mi történhetett, és hogy terjedhetett el annak híre, hogy a „házi kedvence” átlépve a határt Szlovákiában jár.

„Ez a tigris sehová nem megy, maximum a patakhoz fürödni” – fűzte hozzá. Bohdan a televízió stábjának a pontos helyet is megmutatta, ahol a tigrisről elterjedt fotó készülhetett. Úgy véli, talán kíváncsiskodók kaphatták lencsevégre kedvencét. Azt azonban, hogy az állatról készült felvétel hogy kerülhetett a rendőrséghez, maga sem érti.

A szlovák rendőrség ennek ellenére megerősítette, hogy az ukrán kollégáik hívták fel a figyelmüket arra, hogy egy ottani állatkertből elszabadult egy tigris, és a határ közelében járhat. A szomszédos ország hatóságai még egy kutatócsapatot is felállítottak, amely átfésülte az érintett területet a szökött tigris után kutatva, de nem jártak sikerrel, nem találták meg a nagymacskát.

Azt, hogy Talizmán valóban az a tigris-e, amit keresnek, nem derült ki.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó