Szilágyi Péter: a külhoni magyar oktatás versenyképessé vált; A háború borzalmai – főhajtás Rosinec János emléke előtt; 325 millió forint értékű vakcinaszállítmány Kárpátaljának; A megújulás találkozója Balatonföldváron

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 SZILÁGYI PÉTER: A KÜLHONI MAGYAR OKTATÁS VERSENYKÉPESSÉ VÁLT – Szeptember elsején a kárpátaljai magyar iskolákban is bensőséges ünnepséggel kezdődött az új tanév. A központi tanévnyitóra a kisgejőci református templomban került sor.

👉 52 ELSŐSNEK CSENGETTEK BE AZ UNGVÁRI DAYKA GÁBOR KÖZÉPISKOLÁBAN – Elkezdődött a nagy kaland.

👉 BETHLEN GÁBOR LÍCEUM – A CÉL VÁLTOZATLAN – Most először indult elemi iskolai első osztály.

👉 HÁROM MENEKÜLT GYEREK IS A TÉCSŐI MAGYAR LÍCEUMBAN KEZDTE A TANÉVET – 43 diákkal kezdik az új tanévet, ebből 25-en lépték át először az intézmény kapuját.

👉 A HÁBORÚ BORZALMAI – FŐHAJTÁS ROSINEC JÁNOS EMLÉKE ELŐTT – A háború kitörése óta a Rosinec família az ötödik, magyar segítségben részesült katonacsalád.

👉 325 MILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ VAKCINASZÁLLÍTMÁNY KÁRPÁTALJÁNAK – Ezúttal 40 950 adag Pfizer vakcina érkezett Kárpátaljára.

👉 ÚJABB INTÉZMÉNNYEL BŐVÜLT A P. FRANGEPÁN KATALIN GIMNÁZIUM – A beruházás közel 143 millió forintos támogatásból valósult meg.

👉 SUGÁRZÓ KILÁTÁSOK – Magyar Tímea publicisztikája.

👉 NEM A PÉNZ MIATT ÉRI MEG BEFŐZNI – Ami a reakciógombos, nem reprezentatív felmérés eredményét illeti, a válaszadók 95 százaléka úgy nyilatkozott, hogy szokott befőzni.

👉 NEM EGYEZNEK A VÉLEMÉNYEK AZ UKRÁN ADÓCSÖKKENTÉSRŐL – Előfordulhat, hogy a számos eszmecsere után ez a kezdeményezés is a fiók mélyére kerül.

👉 „…A VISSZAUTASÍTÁS NEM SZEREPEL A SZÓTÁRAMBAN” – Kulcslyuk rovatunk vendége Rehó Veronika, a Kárpátaljai Szemészeti Mikrosebészeti Központ szemész-szakorvosa.

👉 SOK KICSI SOKRA MEGY – Menekülteknek segít a KárpátHáz Civil Szervezet a The Fred R Sacher Alapítvány jóvoltából.

👉 LEKVÁRFŐZÉS A JÓTÉKONYSÁG JEGYÉBEN – Az ötletgazda a guti Béres Erzsébet hitoktató volt.

👉 MUNKAHELYI KIÉGÉS – SOKKAL TÖBB MINT STRESSZ – Mit tehet a munkáltató?

👉 A MEGÚJULÁS TALÁLKOZÓJA BALATONFÖLDVÁRON – Grezsa Istvánt választották meg a Kárpátaljai Szövetség elnökévé.

👉 ÖNKÉNTES HÉTVÉGE A VADVÖLGY PANZIÓBAN – 17 felnőtt és ugyanennyi gyerek ismét önkéntes hétvégén vett részt a Vadvölgy panzióban.

👉 MINAJI IKSZ, ÚJABB DINAMO-BUKTA – Eldar Kulijev (labdával) a Minaji FC idei felfedezettje lehet.

👉 ECSETTEL A BÉKÉÉRT CÍMMEL NYÍLT KIÁLLÍTÁS A KÁRPÁTOK MŰVÉSZETI ÉS KULTURÁLIS EGYESÜLET IDEI, TISZAPÉTERFALVAI ALKOTÓTÁBORÁBAN KÉSZÜLT FESTMÉNYEKBŐL MUNKÁCSON – A tárlat megnyitóján Tarpai József köszöntötte a megjelenteket. A Magyar Ház igazgatója emlékeztetett arra, hogy ez a mostani a harmadik kiállítás a háború kitörése óta.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó