Áramkimaradásokra figyelmeztetnek az Elnöki Hivatalban

Az ország kritikus infrastruktúrája elleni orosz rakétatámadások következtében számos régió áram nélkül maradt Ukrajnában. Az ország egész területén előfordulhatnak üzemzavarok, figyelmeztetett az ukrán államfő elnöki irodája.

Kirillo Timosenko, az Elnöki Hivatal helyettes vezetője kifejtette, hogy az oroszok két cirkáló rakétája a Harkiv melletti kritikus infrastrukturális létesítményekbe csapódott be vasárnap késő este. A tűzoltók azóta is a helyszínen dolgoznak, a támadásnak halálos áldozata is van.

Az energetikai szakemberek azon dolgoznak, hogy megjavítsák a sérült rendszereket, hogy a lehető leghamarabb helyreállítsák a kórházak és más létfontosságú létesítmények áramellátását. Hétfőn napközben Harkiv, Szumi, Poltava, Dnyipropetrovszk és részben Doneck megyében szünetel az áramszolgáltatás.

„Áramkimaradások az egész országban előfordulhatnak. az oroszok áram, víz és hőenergia nélkül akarnak bennünket hagyni. Összehangoltan dolgozunk a helyreállításon” – tette hozzá Timosenko.

Az orosz ágyúzás miatt lekapcsolt a zaporizzsjai atomerőmű egyik blokkja

Amint írtunk már róla, mások is orosz válaszcsapástól tartanak, amiért az ukrán erők jelentős sikereket értek el a fronton.

Fordulat: menekülnek az orosz csapatok a harkivi régióból

 

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó