Krivij Rihben normalizálódik a helyzet

A megszállók rakétákkal támadták Krivij Rihet. A csapások következtében jelentős károk keletkeztek a város árvízvédelmi rendszerében.

A 8 ellenséges rakéta a víztározó védőgátját bontotta meg, ennek következtében az Inhulec vize egy, másutt közel két méterrel megemelkedett, s nemcsak a városban, hanem Dnyipropetrovszk és Herszon megye több településén is árvízveszélyt okozott.

Éjszaka Krivij Rih két kerületében részleges evakuációt kellett elrendelni, 112 porta víz alá került – tájékoztatott Olekszandr Vilkun. A város katonai közigazgatásának vezetője közölte: a kárelhárító munkálatok egész éjszaka folytak, az Inhulec vízszintjének csökkentése érdekében Csornohorka térségében két helyen is fel kellett robbantani a védőgátat.

Vilkun hozzátette: „Folyik a kárelhárítás, de a víz szintje folyamatosan csökken… Úgy vélem, a mai nap folyamán sikerül befejezni a munkát”.

Valentin Reznicsenko, Dnyipropetrovszk megye katonai vezetője azt közölte, hogy a víz szintjét sikerült stabilizálni, az Inhulec lassan apad.

 

Figyelmeztetés: az orosz erők terrorcselekményekhez folyamodhatnak

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó