A Balatonnál nyaralhattak a kárpátaljai katonák gyermekei; Gazdaságilag is a legjobb pillanatban jött az ukrán ellentámadás; 81 millió forintot fordít óvóhelyek kialakítására a Magyar Református Szeretetszolgálat; Valósággá válik a 90 hrivnyás dollár?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A BALATONNÁL NYARALHATTAK A KÁRPÁTALJAI KATONÁK GYERMEKEI – Az ungvári főkonzulátus koordinációjával több száz kárpátaljai iskolás üdülhetett Magyarországon.

👉 GAZDASÁGILAG IS A LEGJOBB PILLANATBAN JÖTT AZ UKRÁN ELLENTÁMADÁS – Kulcsfontosságú az értékes ásványkincslelőhelyekben gazdag területek mielőbbi visszafoglalása.

👉 ÚJABB MAGYAR NEMZETISÉGŰ ÁLDOZATA VAN A HÁBORÚNAK – Eperjesi István az ukrajnai háború legújabb magyar származású áldozata.

👉 81 MILLIÓ FORINTOT FORDÍT ÓVÓHELYEK KIALAKÍTÁSÁRA A MAGYAR REFORMÁTUS SZERETETSZOLGÁLAT – A beregszászi idősek otthonában 37 idős emberről gondoskodnak.

👉 HÁROM KISTÉRSÉGBE VITT TANSZEREKET A KÁRPÁTHÁZ CIVIL SZERVEZET – Háromszáz gyerek kapott iskolai felszereléseket.

👉 LÉTEZIK EGY MÁSIK OROSZORSZÁG? – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 VALÓSÁGGÁ VÁLIK A 90 HRIVNYÁS DOLLÁR? – Dr. Bacsó Róbert közgazdász szerint a jelenlegi helyzetben lehetetlen megjósolni az árfolyam alakulását.

👉 EGY MENEKÜLT BEFOGADÁSÁNAK TÖRTÉNETE – Tiszapéterfalván Mezei Enikőék egy régi ismerőst fogadtak be az otthonukba, akik azóta már Nagyszőlősre költöztek, mert unták a falusi életet.

👉 FEJLESZTŐ FOGLALKOZÁSOK A SZELÍD LOVASKÖZPONTBAN – A nyár folyamán félszáz apróság vehetett részt a tíz foglalkozásból álló fejlesztő kurzuson.

👉 KIUTAZHATNAK-E A DIÁKOK? MI VÁR A FÉRFIAKRA? – Hónapok óta a kormány előtt hever az a rendelet, amely engedélyezné a külföldre utazást azok számára, akiket felmentés illet az általános mozgósítás alól.

👉 „…OLYAN ÉRZÉS IDEJÖNNI, MINTHA HAZAJÁRNÉK” – Kulcslyuk rovatunk vendége Várnagy Andrea Liszt Ferenc- és Budapest Márka díjas zongoraművész.

👉 NÉGY NEMZETISÉG UGOCSÁBAN, AVAGY EGYMÁS MELLETT ÉLÉS A DUALIZMUSBAN – Tanulmány.

👉 MENNYI A ROKKANTNYUGDÍJ ÖSSZEGE? – A megyei Nyugdíjalap jelenti.

👉 BÍRSÁGGAL MEGÚSZTA A HAMIS IGAZOLÁSOKAT KIÁLLÍTÓ ORVOS – Az Ungvári Városi-Járási Bíróság ítéletet hozott a kenőpénzfelvétel közben tetten ért, hamis igazolásokat kiállító narkológus ügyében.

👉 AZ ALKOTÁS ÚTJÁN – Kurendás Anett: „A művészet természetesen továbbra is az életem része lesz…”

👉 TÖRTÉNELMI MINAJI SIKER – Az Ung-vidéki klub élvonalbeli történetének első idegenbeli győzelmét aratta a Kirovográd megyei Petrovéban.

👉 NÉPI JÁTSZÓHÁZ A GALÉRIÁBAN – A nagyszerű kezdeményezés Tóth Márta vállalkozótól, a galéria vezetőjétől származik, akinek régi vágya volt, hogy Nagyszőlősön is legyen ilyen lehetőség, ezért is ajánlotta fel helyszínül a galériát.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó