Kijev elárulta, miről hajlandó tárgyalni Moszkvával

Ukrajna kész tárgyalásokat folytatni Oroszországgal az ukrajnai háború során bekövetkezett pusztítások kártalanításáról, valamint a kártérítések és jóvátételek kifizetéséről – írta Olekszij Danilov, az ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács (RNBO) titkára a Twitteren, adta hírül az UNIAN ukrán hírügynökség.

Danilov bejegyzésében megjegyezte: azzal, hogy a Kreml halogatja ezeket a tárgyalásokat, egyre rosszabb pozícióba kerülnek az oroszok és a kártérítések összege is fokozatosan nő.

“Ukrajna soha nem volt a tárgyalások ellen. Két kérdésben hajlandóak vagyunk leülni a tárgyalóasztalhoz, ez a kártalanítás és az anyagi jóvátétel. Minél tovább halogatja az orosz rezsim ezeket a tárgyalásokat, annál rosszabb pozícióba kerülnek és tovább nőnek a kártérítési összegek” – írta a védelmi tanács titkára. Megjegyezte: minden a tervek szerint alakul, az ukrán hadsereg fokozatosan visszafoglalja területeit, Oroszország pedig belátható időn belül széthullik.

Mióta az oroszok kivonultak Kijev térségéből, miután súlyos veszteségeket szenvedtek, a béketárgyalások gyakorlatilag teljesen megrekedtek és mindkét fél kevésbé tűnik hajlandónak a kompromisszumokra.

Kapcsolódó:

Danilov: a feladat egész Ukrajna felszabadítása

Erdogan arról győzködte Putyint, hogy folytassák a béketárgyalásokat

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó