Tízéves a Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete; A többség nem veszi komolyan az újabb járványhullámot; Várnagy Andrea zongoraművész a tehetséggondozásban látja a jövőt; Lesz élelmiszerválság 2023-ban?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 TÍZÉVES A KÁRPÁTALJAI MAGYAR NAGYCSALÁDOSOK EGYESÜLETE – A magyarságnak tíz, húsz vagy harminc év múlva is van itt jövője…

👉 MAGYAR ÁLLAMI KITÜNTETÉSBEN RÉSZESÜLT A CSERNYIVCI MEGYEI TISZTELETBELI KONZUL – Ljubomir Makovijcsuk: „Biztos vagyok benne, hogy a magyar kormány sokat tud még tenni Ukrajna érdekében”.

👉 150 ÉVES A SISLÓCI GÖRÖGKATOLIKUS TEMPLOM – Fülöp János atya, a helyi egyházközség áldozópapja hangsúlyozta, e jubileum nemcsak a jelen-, hanem az utókor számára is fontos mérföldkő.

👉 MARKETINGKÉPZÉS A KULTÚRKÚRIÁBAN – A mostani helyzetben az is nagy eredmény, ha egyáltalán sikerül talpon maradni.

👉 HATÁRTALAN HATÁRPROBLÉMÁK – Szabó Sándor publicisztikája.

👉 A TÖBBSÉG NEM VESZI KOMOLYAN AZ ÚJABB JÁRVÁNYHULLÁMOT – A szakemberek korábban azt nyilatkozták, hogy a koronavírus fokozatosan megszelídül. Elég idő telt el a megjelenése óta, elvileg kialakulhatott volna a kollektív immunitás ellene. Vajon miért nem történt ez meg, kérdeztük Viktorija Timcsiktől, a megye főepidemiológusától.

👉 A ZENEVARÁZSLAT MEGÁLMODÓJA – Várnagy Andrea zongoraművész a tehetséggondozásban látja a jövőt.

👉 JÓNAK LENNI JÓ! – karitász-nap Beregszászban – Az egynapos rendezvényre a Felső-Tisza-vidéktől Csapig az egyházmegye szinte minden településéről érkeztek.

👉 LESZ ÉLELMISZERVÁLSÁG 2023-BAN? – Tavaly rekordtermést takarítottak be, ezzel Ukrajna bekerült az öt legnagyobb gabonaexportáló ország közé.

👉 „SZERETEM, HA JÓ EMBEREK VESZNEK KÖRÜL…” – Kulcslyuk rovatunk vendége Halas Katalin, a Novák Endre Kárpátaljai Megyei Klinikai Kórház nőgyógyászati osztályának ápolónője.

👉 KÁRPÁTALJAI VADÁSZÍRÓ ELŐADÁSA BUDAPESTEN – Az Országos Magyar Vadászati Védegylet budai székházában tartotta meg szokásos havi összejövetelét a Magyar Vadászkönyvklub Egyesület.

👉 JÓKOR, JÓ HELYRE KERÜLT A FŐDÍJ – Nyári tárgynyereménysor solásunkon Komári Máriának kedvezett a szerencse. Nagybégányi olvasónk egy hűtőszekrénnyel lett gazdagabb.

👉 ÚJÍTÁS AZ EGYSÉGES SZOCIÁLIS HOZZÁJÁRULÁS BEFIZETÉSÉBEN – A nyugdíjasok gyerekei is megvásárolhatják szüleik számára a munkaidőt.

👉 BEREGSZÁSZBAN ELSTARTOLT A MATHIAS CORVINUS COLLEGIUM (MCC) KÖZÉPISKOLÁS PROGRAMJA – Kárpátaljára látogatott Szentkirályi Alexandra, a magyar kormány szóvivője.

👉 BRAVÓ, MAGYARORSZÁG! – Szalai Ádám 86 válogatott fellépés után búcsúzik.

👉 ISMÉT PATTOG A LABDA A BEREGSZÁSZI JÁRÁSBAN – Szokatlan formáció, kevés hadra fogható játékos, jótékonykodási szándék.

👉 SÜTŐ MIKLÓS MŰVEIBŐL SUGÁRZIK KÁRPÁTALJA – A festőművész alkotásaiból nyílt kiállítás Magyarország Ungvári Főkonzulátusán.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó