Ismét pattog a labda a Beregszászi járásban

Szokatlan formáció, kevés hadra fogható játékos, jótékonykodási szándék

Minden nehézség ellenére újra beindult a futballélet a Beregszászi járásban. Szeptember 18-án, tizenkét csapat részvételével elstartolt a járási labdarúgó-bajnokság. A versenysorozat két helyszínen, a beregszászi Barátság Stadionban, valamint Nagyszőlősön zajlik, hiszen a közigazgatási átalakítás után a Bereg-vidéki csapatok mellett az ugocsai klubok is a nagyszőlősi régióval kiegészített Beregszászi járáshoz tartoznak.

Botos István

Olekszandr Csehil, a járási labdarúgó-szövetség elnöke a Kárpáti Igaz Szó megkeresésére ismertette a pontvadászat menetét: tizenkét csapat jelezte részvételét a bajnokságban, ami két csoportban zajlik. Az A-csoportban érdekelt hat csapat a Vérke-parti városban játssza a találkozóit. A B-csoport tagjai – szintén hat gárda – a nagyszőlősi Plasztmaszovik Stadionban találkoznak egymással. Mindkét csoportból az első négy helyezett jut tovább. Ezt követi majd az egyenes kieséses szakasz, amikor a beregszászi, valamint a nagyszőlősi csoport első két-két helyezettje fogadja „hazai” pályán a másik csoport harmadik, illetve negyedik helyezettjeit. A negyeddöntőket a két elődöntő követi, majd pedig a finálét rendezik november 6-án Nagyszőlősön.

Olekszandr Csehil kiemelte, szerették volna, ha korábban kezdődik a bajnokság, de csak nemrég kapták meg az ehhez szükséges engedélyeket. Hozzátette azt is, rendhagyónak számít a 2022-es sorozat, a háborús helyzet minden téren érezteti hatását. A csapatoknak nehéz tizenegy főt kiállítani, s ugyebár a cserékre is gondolni kell, ezért 7+1 játékrendszerben zajlanak a küzdelmek, ami azt jelenti, hogy a mérkőzéseket félpályán játsszák az együttesek.

A meccsek a hadiállapotnak megfelelő biztonsági előírások betartása mellett kerülnek lebonyolításra, zárt kapuk mögött, azaz nézők nélkül. Az egész bajnokság jótékonysági jellegű, a befolyt összegeket a hadsereg javára ajánlják fel. A járási szakági vezető azt is elárulta, hogy október 2-án szeretnék útjára indítani a járási kupasorozatot is.

A beregszászi járási labdarúgó-bajnokság nyitófordulója egy nagy Bereg-vidéki rangadóval startolt. A Nagybégányi FC a Kígyósi FC-vel csapott össze. A mérkőzés „megsemmisítő” kígyósi vereséggel zárult, Nagybégány 9–0-val hozta le a találkozót.

Derceni Béla, a Kígyósi FC játékosedzője lapunknak elmondta: ez az új 7+1-es formáció, amiben jelenleg zajlik a bajnokság, nagyon szokatlan a csapatnak. Keresik még az egyensúlyt. Elég nagy a korosztályos „szakadék” is a keretben, mert jó néhány játékos negyven év feletti, hozzájuk csatlakoztak a fiatal, tizennyolc éves srácok. Amint Derceni Béla fogalmazott: „Abból főzünk, amink van. Ám annak nagyon örülünk, hogy újra van foci a Beregszászi járásban. A hibákat megpróbáljuk minél előbb kijavítani és kompaktabban futballozni a következő mérkőzéseken. Nemsokára indul a kupasorozat, ott is szeretnénk indulni, de egy javaslattal állnék a járási labdarúgó-szövetség elé, hogy változtassák meg a mostani hét plusz egyes felállást négy plusz egyes, azaz klasszikus kis pályás rendszerre, vagy térjünk vissza a hagyományos tizenegy fős csapatokhoz.

A beregszászi járási labdarúgó-bajnokság 2. fordulójának eredményei:
A-csoport (Beregszász):
Beregszászi FC– Nagybégányi FC 0–3
Kígyósi FC– Jobbpart FC 3–3
Beregszászi Rádiógyár–Beregszászi Spárta FC 1–3
Az A-csoport állása: 1. Nagybégányi FC 6 pont, 2. Beregszászi Spárta FC 4, 3. Beregszászi Rádiógyár 3, 4. Jobbpart FC 2, 5. Kígyósi FC 1, 6. Beregszászi FC 0.

B-csoport (Nagyszőlős):
Nagyszőlősi Teszla–Bukove 1–1
Tiszakeresztúr–Királyháza 0–5
Nagyszőlősi Tisza– Ilonokújfalui Csillag 1–1
A B-csoport állása: 1. Bukove 4 pont, 2. Királyháza 4, 3. Nagyszőlősi Tisza 4, 4. Ilonokújfalui Csillag 2, 5. Nagyszőlősi Teszla 1, 6. Tiszakeresztúr 0.

Cikkajánló:

Mezőgecse a Bereg-vidék uralkodója

 

Forrás:
KISZó/Fotó:Facebook
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó