Ötödével kevesebb pénzből gazdálkodhat jövőre Kárpátalja

megyei önkormányzat kárpátalja

2023-ban ötödével zsugorodhat a megyei költségvetés, hangzott el a Kárpátaljai Megyei Tanács frakcióvezetőinek minapi tanácskozásán.

A jövő évi regionális büdzsé megalkotásakor a megyei intézmények gazdálkodásának hatékonysága, a belső-ukrajnai menekültek ellátása és a kárpátaljai székhelyű területvédelmi zászlóaljak téli felszerelésének a megteremtése élvez prioritást. Ugyanakkor az összkiadások mértékét 20 százalékkal szükséges lefaragni a szűkös keretek miatt.

Mint arról írtunk, Ukrajna-szerte takarékosabb költségvetésre szólított fel a kijevi kormány, miután most a háborús kiadások vannak első helyen.

Csaknem valamennyi megye költségvetése csökkent

Az ország jövő évi költségvetési tervezetében mintegy 30 milliárd dollárnyi összeget szánnak a háború finanszírozására. Jövőre az ukrán büdzsé rekordhiánnyal számol, aminek az összege meghaladhatja a 30 milliárd hrivnyát. Ennek fedezését a nyugati partnerek adakozásából kívánják megoldani. A szociális kiadásokat vélhetően befagyasszák, a minimálbér és a nyugdíjak összege is az idei szinten maradhat.

Ez is érdekelheti:

A jegybank nem tervezi a hrivnya hivatalos árfolyamának megváltoztatását

 

 

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó