A jövő a jelen gyermekeiben, fiatal tehetségeiben rejlik ● Kárpáti Igaz Szó

A GENIUS Jótékonysági Alapítvány szervezésében a 2022-2023-as tanévben megvalósuló tehetséggondozó alkalmak nyitó ünnepségére a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola Szakgimnáziumának központi előadótermében került sor. Kárpátalja-szerte tizenöt tehetségponton összesen 1300 középiskolás humán és reál tantárgy közül választva tanulhat három hétvégén.

Hegedűs Csilla

– A jövőnk ti vagytok. Köszönjük, hogy jelentkeztetek, és reméljük e rendezvényeken sok információval gazdagodtok. Meggyőződésünk, hogy tehetséges gyerekek nélkül nincs jövője Kárpátaljának. Sokan összegyűltetek, tehát Kárpátalja előtt még nagy jövő áll – hangsúlyozta Váradi Natália, a GENIUS Jótékonysági Alapítvány irodaigazgatója.

Hajgató Tamás a beregszászi konzulátus nevében szólt a megjelentekhez. A diplomata kiemelte, a jövő a jelen gyermekeiben, fiatal tehetségeiben rejlik, és ennek építése a tanulók felkarolásával, támogatásával kezdődik.

– Kulcsfontosságúnak tartom, hogy a kiemelkedően tehetséges fiatalokat megtaláljuk, és célzottan segítsük őket annak érdekében, hogy a bennük rejlő tudás még inkább kibontakozzon, és hasznosuljon a jövőben.

Magyarország e tekintetben komoly lépéseket tesz, segíti a jövő generációjának fejlődését, de a fiatalok részéről elengedhetetlen a szorgalom, a kitartás – mondta a konzul, majd azt kívánta a kárpátaljai diákoknak, hogy a tehetséggondozás által, a tanároknak köszönhetően ők a még csiszolatlan drágakövek mihamarabb csillogóbbá váljanak.

– A GENIUS hosszú évek óta vállalja fel a tehetséges gyerekek felkutatását. Mi, pedagógusok pedig azon dolgozunk, hogy egyszer majd ragyogó, fényes gyémántokká váljanak. Külön öröm számunkra, hogy ez a program a szakgimnáziumban is megvalósul, ugyanis abban bízunk, hogy nagyon sokan itt folytatjátok majd tanulmányaitokat, nálunk találjátok meg azt a szakmát, hivatást, amit az életben művelni fogtok – intézte szavait a fiatalokhoz Soós Katalin, a szakgimnázium igazgatója.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó