Megújult a verbőci református templom; Közös magyar fellépés: ne csináljanak politikát a háborúból!; Nem biztos, hogy kerül hús a karácsonyi asztalra; Hit és megmaradás Técsőn

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 MEGÚJULT A VERBŐCI REFORMÁTUS TEMPLOM – A nyár folyamán átfedték a tornyát, a hajórészt, és külső festést is kapott Isten háza.

👉 ÜLÉSEZETT A KÁRPÁTALJAI MEGYEI TANÁCS – 100 millió hrivnya a hadseregre, 1 millió euró a menekültekre.

👉 KÖZÖS MAGYAR FELLÉPÉS: NE CSINÁLJANAK POLITIKÁT A HÁBORÚBÓL! – Közös nyilatkozatot fogalmaztak meg a magyar pártok képviselői a Beregszászi Városi Tanács legutóbbi ülésszakán. A KMKSZ és az UMDSZ alkotta koalíció határozottan elutasította egyes felelőtlen képviselőknek az irányukba megnyilvánuló szándékos provokációit.

👉 BIZTOS ÚJRAKEZDÉSEK BEREGSZÁSZBAN – Ismét igénybe vehetik a Biztos Kezdet Gyerekház szolgáltatásait és segítségét a kisgyermekes anyukák.

👉 TISZAPÉTERFALVÁN A VÁNDORKIÁLLÍTÁS – A Kárpát-medence különböző tájegységeinek jellegzetes ruháit a Visken megrendezett viseletvarró tanfolyam résztvevői készítették.

👉 AZ A BIZONYOS NADRÁGSZÍJ – Horvát Sándor publicisztikája.

👉 VOLT, AHOL FÉL NAPOKRA IS ELMENT AZ ÁRAM – Rácz Sándor, a beregszászi Praktik építkezési szaküzlet tulajdonosa lapunk megkeresésére elmondta, hogy az utóbbi hetekben rengeteg áramfejlesztő generátort adtak már el, valamint megnőtt a kereslet a szabadon álló lemezkandallók és a kőszén iránt.

👉 NEM BIZTOS, HOGY KERÜL HÚS A KARÁCSONYI ASZTALRA – Minden negyedik lakos jövedelmének mintegy 60 százalékát élelmiszerre költi.

👉 „AMIKOR VAN PÁR SZABAD NAPOM, KOCSIBA ÜLÖK ÉS IRÁNY VISK” – Kulcslyuk rovatunk vendége Pál Eszter, a Magyar Állami Népi Együttes énekes-szólistája, a Szalonna és Bandája énekese.

👉 IMSZTICSEI GABRIELLA: …AZON DOLGOZOM, HOGY AZ INTÉZMÉNY VISSZANYERJE RÉGI PRESZTÍZSÉT – Hit és megmaradás Técsőn.

👉 AKI 57 ÉVE ŐRKÖDIK A GYERMEKEK EGÉSZSÉGE FELETT – Hogy él most?

👉 VANESSZA VÁGYA, HOGY KÁRPÁTALJAI KÖZÖNSÉG ELŐTT ÉNEKELJE DALAIT – Legutóbb a TV2 Sztárban Sztár leszek! című műsorában tűnt fel, ennek apropóján adott interjút a Kárpáti Igaz Szónak a batári lány.

👉 FANTASZTIKUS FRADI, HŐSIES SAHTAR, LEVITÉZLETT DINAMO – Terítéken a magyar és ukrán kupacsapatok nemzetközi szereplése.

👉 IDEGENBEN IS OTTHON VOLT A MINAJI FC, MÉGIS KIKAPOTT – Két vereséggel folytatta szereplését a Minaji FC. Elviekben a Vorszkla és a Dnyipro ellen is idegenben szerepelt, de a valóságban ez hazai pályát jelentett, hiszen mindkét ellenfele Kárpátalján játssza a hazai találkozóit.

👉 UKRAJNA ÉS A HÁBORÚ TÖRÖK SZEMMEL – Török művészek alkotásaiból nyílt kiállítás Ungváron.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó