A hágókon már havazik, fázós hétvége elé nézünk

kárpátalja havazik

Változékony, kellemetlen, csapadékos lesz az idő a hétvégén. Kárpátalja hegyvidéki járásaiban az éjszakai órákban havazott, a Lemberg felé vezető nemzetközi főutat már sózták, a hókotró gépek is munkába álltak. Nem lesz jobb a helyzet szombaton és vasárnap sem.

Többfelé várható eső, zápor, a magasabban fekvő helyeken akár havazás és havas eső. A legalacsonyabb hőmérséklet -3 és +4 fok között lesz.

Szombaton átmenetileg egyre több helyen vékonyodik, szakadozik, majd ismét vastagszik a felhőzet. Éjjel az esőt havas eső, havazás válthatja. Reggelre jórészt megszűnik a csapadék, nappal kevés helyen eshet. A délutáni, esti óráktól ismét többfelé eleredhet az eső. Estétől  havas eső, a hegyekben hó is hullhat. Az északi, északkeleti szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 0 és +9 fok között alakul.

Vasárnap nagyrészt erősen felhős vagy borult lesz az ég. Helyenként várható eső, zápor, havas eső, a hegyekben hó is hullhat. A nap második felében csökken a csapadékhajlam. Az északi szél időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -3 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

S tegyük hozzá, amennyiben Kárpátalján folytatódnak az egyre kritikusabb áramkimaradások, a legtöbb háztartásban bizony hideg lesz…

https://kiszo.net/2022/11/18/megyei-aramszolgaltato-matol-napi-harom-aramszunet-lesz/

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó