Brüsszel szerint a szankciók jók, Kijev támogatása pedig töretlen

Miközben Európa több nagyvárosában is rendszeressé váltak az egekbe szökött energiaárak miatti tüntetések, az Európai Bizottság váltig állítja, a szankciók igenis hatékonyak. A Kreml hazugságainak leleplezése címmel közölt infografika-sorozatot az Európai Bizottság a hivatalos Facebook-oldalán. A megosztott képeken egy internetes fordító felülete látható, amibe az oldal szerkesztői által Oroszország hazugságának vélt kijelentéseket illesztettek, majd azokat „lefordították az igazságra”. 

Az Európai Bizottság kommunikációja szerint ezek alapján hazugság és hamis hír az, hogy az Oroszország ellen kivetett szankciók többet ártanak Európának, mint Oroszországnak. A brüsszeli „fordító” szerint az igazság ezzel szemben az, hogy a szankciók gyengítik Oroszország képességét a háború további finanszírozására, ezért zsarolásként elzárja az Európába irányuló gázvezetékeit, hogy a szankciók megszüntetése érdekében nyomást gyakoroljon. Ehhez hasonlóan nem igaz az sem, hogy Európa a szankciós politikájával az Egyesült Államok érdekeit szolgálná.

„Így már teljes mértékben felkészültünk a télre, és Ukrajna iránti támogatásunk töretlen” – összegeznek az uniós bizottsági bejegyzésben.

Több százmillió eurós humanitárius segélycsomagot küld Ukrajnának az EU

Forrás:
KISZó/MagyarNemzet

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó