A fegyveres erők segítésének leple alatt tevékenykedett a banda

A kárpátaljai rendőrség nyomozói a stratégiai nyomozó osztály munkatársaival együttműködve lebuktattak egy bűnözői csoportot, amely olyan autókat értékesített, amelyeket humanitárius segélyként az Ukrán Fegyveres Erők számára importáltak Ukrajna területére.

Megállapítást nyert, hogy egy 50 éves técsői járási férfi egy Kijevben bejegyzett társadalmi szervezeten keresztül regisztrálta be a külföldről hozott gépjárműveket. Így megkerülte a vámkezelési eljárást. Ezután az online platformokon keresztül értékesítette a járműveket.

A rendőrök épp akkor ütöttek rajta a bűnözőn, amikor találkozott egyik ügyfelével és átvette tőle egy Suzuki Grand Vitara és Nissan X-Trail autó árát.

A rendőrség az ukrán btk. 201-2. cikkelye 3. része alapján (hadiállapot ideje alatt, személyek egy csoportja által előzetes összeesküvés alapján, jelentős összegben, humanitárius segélyek haszonszerzés céljából történő értékesítése) indított büntetőeljárást a férfi és cinkostársai ellen. Az elkövetők öt évtől hét évig terjedő szabadságvesztésre számíthatnak, bizonyos tisztségek betöltésétől való három évnyi eltiltásra, vagyonelkobzásra.

Az ügyben folytatódik a nyomozás.

Forrás:

Post Author: KISZó