Kárpátalján a humanitárius segélyek igazságos elosztására törekednek

Az elhúzódó háború folytán egy hosszútávú, stratégiai jellegű, a mostaninál hatékonyabb, igazságosabb és átláthatóbb segélyezési rendszer kiépítésén dolgozik a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása (KHÖT), mely tevékeny részt vállalt a menekültválság kezelésében.

A Beregszászi kistérségben már eredményesen működő szociális kártyarendszert rövidesen a társuláshoz tartozó kistérségekre és más, magyarlakta vidékekre is kiterjesztik, közölte Facebook oldalán Rezes József, a KHÖT igazgatója.

Amint arról a KISZó ukrán nyelvű internetes oldala is beszámolt, ez egy egyedülálló szociális segélyezési kártyarendszer, amely a humanitárius segélyek átlátható és igazságos elosztására jött létre az alacsony jövedelmű családok és az áttelepültek számára. A plasztikkártya használatával adatbázist készítenek a segélykérőkről, rögzítik szükségleteiket. A szociális kártya három hónapig érvényes, utána meg kell újítani.

Számunkra fontos, hogy a humanitárius segélyek elosztása a lehető legtisztességesebb legyen. A háború még sokáig eltarthat, ezért biztosítanunk kell az átláthatóságot, a méltányosságot és a fenntarthatóságot, közölte Rezes József.

Szociális kártyarendszer kiterjesztésén dolgozik a KHÖT │KISZó-háttér

Forrás:

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó