Novák Katalin: a kárpátaljai magyarság él és élni akar!; A többséget megviseli a katonai konfliktus;  Alkotóházat avattak a Beregszentmiklósi Szoborparkban; Hogyan érinti az egészségügyi intézményeket az energiakrízis?

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 NOVÁK KATALIN: A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG ÉL ÉS ÉLNI AKAR! – A magyar köztársasági elnök Kijevből Beregszászba utazott, ahol meggyújtotta az első adventi gyertyát, illetve ellátogatott a csepei Tulipán Tanoda gyermekműhely hivatalos megnyitójára is.

👉 VOLODIMIR CSUBIRKO: KÁRPÁTALJA BÉKÉJÉNEK A MEGŐRZÉSE A CÉL – A megyei tanács egyik legfontosabb feladatának a védelmi kiadásokra szánt összeg biztosítását nevezte meg.

👉 A HUMANITÁRIUS SEGÉLYEK IGAZSÁGOS ELOSZTÁSÁRA TÖREKEDNEK – Az elhúzódó háború folytán egy hosszú távú, stratégiai jellegű, a mostaninál hatékonyabb, igazságosabb és átláthatóbb segélyezési rendszer kiépítésén dolgozik a Kárpátaljai Határmenti Önkormányzatok Társulása (KHÖT), mely tevékeny részt vállalt a menekültválság kezelésében.

👉 ÁRAMTALANÍTVA – Magyar Tímea publicisztikája.

👉 A TÖBBSÉGET MEGVISELI A KATONAI KONFLIKTUS – Olyanok is vannak, akik háború idején is megtalálják a lelki békéjüket – magyarázza Héder Katalin iskolapszichológus, akit arra kértünk, adjon tanácsot, praktikákat, hogyan lehet elviselhetőbbé tenni a kialakult helyzetet.

👉 ALKOTÓHÁZAT AVATTAK A BEREGSZENTMIKLÓSI SZOBORPARKBAN – Matl Péter: egy régi álmom válik valóra.

👉 SZILÁGYI PÉTER: FONTOS, HOGY UKRAJNÁBAN MIELŐBB BÉKE LEGYEN – A Miniszterelnökség nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Munkácsy Mihály Magyar Házban Matl Péter Po pjaty, Ötösével című kiállításának megnyitóján kijelentette, az elmúlt eseményeknél az emlékezés, a jelen nehéz valóságánál pedig a cselekvő szolidaritás kinyilvánítása és a segítségnyújtás a kötelességünk.

👉 HÁBORÚS MUNKANÉLKÜLISÉG SÚJTJA UKRAJNÁT, CSÖKKENTEK A REÁLBÉREK – A munkaerőpiac helyzetét tovább nehezíti, hogy az elmúlt hónapban nőtt az elbocsátások száma.

👉 UKRAJNA NYUGATI RÉSZÉN TOVÁBB EMELKEDNEK A LAKÁSÁRAK – A háború kirobbanása óta Ukrajna nyugati régióiban a lakásárak piactól és várostól függően 10-80 százalékkal nőttek.

👉 „ÚGY VISELKEDEM MÁSOKKAL, AHOGY SZERETNÉM, HOGY VELEM IS VISELKEDJENEK” – Kulcslyuk rovatunk vendége dr. Kolozsvári István hidrobiológus, a Fodor István Kutatóközpont igazgatója.

👉 A MAGYAR MÚZSÁVAL A NAGYVILÁGBAN – 2017 szeptemberében indult útjára a Magyar Újságírók Közösségének (MÚK) Magyar Múzsa című folyóirata, tehát idén ünnepli ötödik születésnapját.

👉 HOGYAN ÉRINTI AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKET AZ ENERGIAKRÍZIS? – A kórházakban készülnek a vészhelyzetre.

👉 TÁNCVERSENY MIATT PRÓBÁLT ÁTSZÖKNI A HATÁRON –ÚSZVA PRÓBÁLKOZOTT A FIATAL– Tettéért 3400 hrivnyától 8600 hrivnyáig terjedő pénzbírság megfizetésére kötelezhetik.

👉 KATARI TÉLI VB: MEGLEPETÉSEK FUTÓSZALAGON – Mostantól válik igazán izgalmassá a Katarban zajló labdarúgó-világbajnokság.

👉 ZICHERMAN-KIÁLLÍTÁS BEREGSZÁSZBAN – A festőművész élete során több száz képet készített, azok zöme múzeumokban található, a tárlaton látható alkotások a család, illetve Kovács László műgyűjtő tulajdonát képezik.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó