Ungvárra érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat újabb segélyszállítmánya; Felejthetetlen sportgála az Operaházban; Magyarország segítséget nyújtott a harcokban elesett Vértes István családjának; Szent Mihály Gyermekotthon – a sikertörténet folytatódik

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 HATMILLIÓ FORINT ÉRTÉKŰ ADOMÁNY – Ungvárra érkezett a Magyar Református Szeretetszolgálat újabb segélyszállítmánya.

👉 FELEJTHETETLEN SPORTGÁLA AZ OPERAHÁZBAN – Több mint ezren ünnepelték a legjobb magyar sportolókat, akikre a külhoni újságírók is szavazhattak.

👉 TÉLI VAKÁCIÓ: MEDDIG TART ÉS MIVEL TÖLTSÜK? – A távoktatás most nem opció.

👉 VÉD, MEGTART ÉS FELEMEL – Horváth Sándor publicisztikája.

👉 A KÖNYVEK NEM MENNEK KI A DIVATBÓL – Legutóbbi KISZó-kérdésünkben arra voltunk kíváncsiak, szűk pátriánkban az emberek szoktak-e még könyvet olvasni?

👉 MAGYARORSZÁG SEGÍTSÉGET NYÚJTOTT A HARCOKBAN ELESETT VÉRTES ISTVÁN CSALÁDJÁNAK – Az elhunyt lányának a magyar kormány részvétét és együttérzését Kuti László konzul tolmácsolta.

👉 KÖNYVBEMUTATÓ AZ EURÓPA–MAGYAR HÁZBAN – Bakancsos László: „…minden emberi élet, tett vagy cselekedet, ha nincs megörökítve, úgy eltűnik, mintha nem is lett volna…”

👉 MI LESZ AZ ORSZÁGGAL A MUNKAKÉPES LAKOSSÁG NÉLKÜL? – Ukrán munkavállalók a nagyvilágban.

👉 „A VÉGSŐKIG KITARTOK ÉS RAGASZKODOM A TERVEIM MEGVALÓSÍTÁSÁHOZ” – Kulcslyuk rovatunk vendége Kovács Árpád, a Kárpátaljai Magyar Vállalkozók Szövetsége (KMVSZ) ungi régiójának elnöke és falugazdásza.

👉 SZENT MIHÁLY GYERMEKOTTHON – A SIKERTÖRTÉNET FOLYTATÓDIK – A gyermekotthont Majnek Antal atya álmodta meg a református egyház által Nagydobronyban működtetett Irgalmas Szamaritánus leányotthon mintájára.

👉 PARAGRAFUS – Ukrajna nemzeti kisebbségeiről (közösségeiről) szóló törvénye.

👉 TAVASZ A TÉLBEN – Kárpátalján szokatlanul meleg idővel indult az év. Ennek hatására számos növény nyitni kezdett, rügyet eresztett.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó