Háború: Négy kárpátaljai katonát temettek el a napokban

Az utóbbi időben több újabb véres összecsapásra került sor a fronton. Ennek következtében ismét megszaporodtak a gyászjelentések számai vidékünkön.

A minap Árdánházán (Beregszászi járás) búcsúztak el a háborúban elesett Fejer Ivántól. A 41 éves férfi a kárpátaljai 128-as hegyi rohamdandárban szolgált. A háború első napjától kezdve a fronton volt. December 18-án sérült meg Bahmut közelében, aminek következtében 2023. január 18-án meghalt.

ENSZ: már több mint 7 ezer civil áldozata van a háborúnak

A másik temetésre Perecsenyben került sor. Mihajlo Naszticstól vettek végső búcsút, aki szintén az első naptól szolgált a seregben és szintén a Bahmut környéki harcokban sérült meg. A holttestét nemrég találták meg, december 28-a óta eltűntnek hitték.

Ungváron Volodimir Pljuscs alezredest kísérték utolsó útjára. A férfi január 18-án esett el a harcokban. Az 1971-es, munkácsi születésű apát lánya, fia és felesége gyászolja.

A 34 éves Jurij Bobalt a munkácsi járási Szarvasházán (Zsdenyijevo) temették el. A katona 1988. szeptember 18-án született a községben, Doneck megyében lelte halálát.

Kiemelt képen: Ivan Fejer temetése

A háború újabb kárpátaljai áldozatai

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó