Kuleba arra számít, hogy 2023 végén megkezdődnek a tárgyalások Ukrajna EU-csatlakozásáról

Ukrajna a célegyenesbe ért az Európai Bizottság ajánlásainak végrehajtásában, és várja a pozitív értékelését, amely lehetővé teszi, hogy az év végéig megkezdődjenek az ország EU-csatlakozásáról szóló tárgyalások – jelentette ki az ukrán külügyminisztere az EU Külügyminisztereinek Tanácsában tartott online felszólalásában.

„Nagy elvárásaink vannak a február 3-i kijevi Ukrajna-EU csúcstalálkozóval, valamint a csúcs előestéjén az ukrán kormány és az EU Quaestorok Kollégiumának közös ülésével szemben. Mindkét eseményen kézzelfogható gyakorlati eredményekre számítunk” – mondta Dmitro Kuleba.

Zelenszkij bizakodó Ukrajna EU-s tagságát illetően

Kuleba megjegyezte, Ukrajna végrehajtja az Európai Bizottság ajánlásait és számít a pozitív jelentésre tavasszal.

„Meggyőződésünk, hogy az előcsatlakozási tárgyalásokat a lehető leghamarabb meg kell kezdeni, miután Ukrajna végrehajtotta az ajánlásokat. Ukrajna maximális erőfeszítéseket tesz, és meggyőződésem, hogy az előcsatlakozási tárgyalásokat az idei év végéig meg kell kezdeni” – fogalmazott a miniszter.

Az Espreso hírportál emlékeztet, hogy korábban Denisz Smihal miniszterelnök úgy nyilatkozott, Ukrajna kevesebb mint 2 éven belül tárgyalásokat kíván folytatni az EU-csatlakozásról.

Kuleba: Ukrajna az ENSZ közvetítésével szeretne tárgyalni a békéről

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó