A Himnusz születését és a Magyar Kultúra Napját méltatták Beregszászban; Ismét célkeresztben a kárpátaljai magyarság; Honnan kezdik az ország helyreállítását?; ZNO: Minden, amit az idei multitesztről tudni kell

KISZó – minden időben! Friss lapszámunkat kérje a postástól, keresse a megszokott pontokon – a Kárpáti Igaz Szó csütörtöki számából ajánljuk:

👉 A HIMNUSZ SZÜLETÉSÉT ÉS A MAGYAR KULTÚRA NAPJÁT MÉLTATTÁK BEREGSZÁSZBAN – Szili Katalin: egyetlen túlélési stratégia van – az összefogás.

👉 ISMÉT CÉLKERESZTBEN A KÁRPÁTALJAI MAGYARSÁG – Szaporodnak a magyarellenes inzultusok.

👉 HÁBORÚ: TARTALÉKOSOKAT GYŰJTENEK A HADSEREGBE – Volodimir Zelenszkij elnök
arról beszélt, hogy tartalékosokat toboroznak annak érdekében, hogy a fronton az aktív harcokat követően visszaállíthassák erőiket.

👉 UKRÁN GYEREKEK ÜDÜLNEK MAGYARORSZÁGON – Beregszászi és az Ivano-Frankivszki kistérség, illetve Debrecen város háromoldalú, határon átnyúló együttműködése keretében az Ivano-Frankivszki kistérségből 43 gyermek utazhatott Magyarországra üdülni, közölte Babják Zoltán polgármester a közösségi oldalán.

👉 VÉKONY JÉGEN – Dunda György publicisztikája.

👉 SOKAN FÁJLALJÁK, HOGY NEM RÉSZESÜLTEK TÁMOGATÁSBAN – Gerevich János, az Ökumenikus Segélyszervezet ukrajnai–kárpátaljai kirendeltségének vezetője lapunknak elmondta, folyamatosan juttatnak élelmiszercsomagot és higiéniai termékeket a kárpátaljai menekültszállásokra.

👉 HONNAN KEZDIK AZ ORSZÁG HELYREÁLLÍTÁSÁT? – A gazdasági szakértő szerint már most helyre kell állítani a lakásokat és a kritikus infrastruktúrát.

👉 ELFOGYOTT A PÉNZ: KEVESEBBEN TÖRLESZTIK HITELEIKET UKRAJNÁBAN – A háború lényegesen befolyásolta az ukrán gazdaság működését.

👉 „SZÁMOMRA A CSALÁD JELENT MINDENT, AMI ÉRTÉK” – Kulcslyuk rovatunk vendége Bíró Mária, a Szent Mihály Gyermekotthon vezetője.

👉 ZNO: MINDEN, AMIT AZ IDEI MULTITESZTRŐL TUDNI KELL – A háború miatt bevezetett, könnyített érettségi az idén is érvényben marad.

👉 HÁBORÚS FÉLELMEK, ELVÁNDORLÁS, BIZONYTALAN JÖVŐKÉP – Kígyósi kórkép.

👉 A KMNE MEGTARTOTTA AZ ÉV ELSŐ TALÁLKOZÓJÁT – Eddig ezer család csatlakozott a közösséghez.

👉 A ZENEI ESSZENCIÁK A RÁKÓCZI-FŐISKOLÁN – Az alkalmon az előadók a komoly zene és a népzene ötvözése által kínáltak kulturális feltöltődést a megjelenteknek.

👉 KÁRPÁTALJAI MINDENNAPOK EGY BUDAPESTI DIÁK SZEMÉVEL – Pálinkás Bertalan, az Egyetemi

Katolikus Gimnázium végzős diákja júliusban érkezett Kárpátaljára, hogy teljesítse az iskola által kötelezően előírt közösségi szolgálatot.

👉 KERESEM AZ ÁLMOT – NÉPZENEI LEMEZBEMUTATÓ – A lemezt, melynek kiadását a
Kárpátaljai KultúrKaraván Program támogatta, a minap mutatták be a makkosjánosi Helikon Hotelben.

👉 PRÓFUSZ MARIANNA KIÁLLÍTÁSA BEREGSZÁSZBAN – A Magyar Kultúra Napja alkalmából a Beregszászi Keresztény Értelmiségiek Szövetségének (KÉSZ) szervezésében állították ki Prófusz Mariannának, a népművészet mesterének munkáit. A rendezvénynek a Pásztor Ferenc Közösségi Ház adott otthont.

CSALÁDI 7️⃣NÉZŐ mellékletünkben a legnézettebb TV 📺 csatornák műsorkínálata mellett humor, 🤣 bulvár, 😍 recept, 🍝 teszt, 📝  életmód 🤸 és agymozgató keresztrejtvény, horoszkóp ♌. Lapunk megrendelhető bármely postahivatalban, online  a www.ukrposhta.ua oldalon, de az újságstandokon is kapható.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó