Klimkin Moszkvába küldené a kétkedőket

Moszkvához, a Kremlhez és az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálathoz (FSZB) forduljon az, aki azt bizonygatja, hogy Ukrajnában magyarellenes hangulat uralkodik, sőt magyarellenes kampány zajlik – jelentette ki eléggé zavaros módon Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter Kijevben, egy sajtótájékoztatón.

Klimkin szavai szerint “tökéletesen világossá” vált, hogy az ungvári KMKSZ-székház ellen múlt héten elkövetett robbantásos merénylet felbujtója a hivatalosan Moldovához tartozó, egyetlen ENSZ-tagállam által el nem ismert, szakadár Dnyeszter-menti Köztársaságba menekült, olyan területre, amelyet “százszázalékosan az FSZB tart ellenőrzése alatt”.

Az ukrán diplomácia vezetője kifejezte meggyőződését,

hogy Moszkva nem fog felhagyni Kárpátalján a helyzet destabilizálásával.

“Ennek következetesen ellen kell állnunk” – hangsúlyozta. Kifejtette, hogy a későbbi destabilizációs törekvések megakadályozása érdekében a külügyminisztérium rendszeres konzultációkat folytat a belügyi tárcával és az Ukrán Biztonsági Szolgálattal (SZBU).

“Megállapodtunk abban, hogy megerősítjük kárpátaljai jelenlétünket. Nem hagyjuk, hogy fenyegessék a magyarokat”

– szögezte le a külügyminiszter.

Korábban Klimkin elutasította, hogy az EBESZ állandó missziót telepítsen a megyébe.

A KISZó Online beszámolt arról is, hogy Ungvárra szállítottak két gyanúsítottak azok közül, akiket vasárnap fogtak el a KMKSZ irodája ellen elkövetett merénylettel összefüggésben. Egyikük azt állítja, semmi köze az egészhez, ő csupán az ismerőséhez érkezett Kárpátaljára.

Közben terrorcselekménynek minősítette a megyei ügyészség a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) központi irodája ellen február 27-én elkövetett pokolgépes támadást.

Forrás:
MTI/KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó