KMKSZ-székház: tagad az egyik gyanúsított

Ungvárra szállították a KMKSZ-székház felrobbantásával gyanúsított két vádlottat, egyikük sorsáról már döntött is a bíróság.

 

Amint arról a KISZó Online beszámolt, az ukrán rendőrség Cserkasziban és Kropivnickijben (az egykori Kirovográd új neve) őrizetbe vett három illetőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy közük van a kulturális szövetség ungvári központi irodája ellen február 27-én éjjel elkövetett pokolgépes támadáshoz.

Hennagyij Moszkal kormányzó azt is közölte: tudják, ki volt a megrendelő is, de a férfi a Dnyeszter-melléki Köztársaság belbiztonsági minisztériumnak magas rangú vezetője, ezért az ukrán hatóságok számára elérhetetlen. A megyevezető biztos abban, hogy a végső szálak Moszkvába vezetnek.

Visszatérve a feltételezett elkövetőkhöz. Egyiküket, Olekszandr Biloborogykát kedd délelőtt az ungvári ítélőszék 2 hónapra előzetes letartóztatásba helyezte. A kropivnickiji lakos, egykori ATO-katona május 2-ig biztosan rács mögött marad, s még óvadék fejében sem szabadulhat.

Társa, Volodimir Kondratenko meghallgatása kedden délig még nem fejeződött be. A szintén háborús veterán azt állította, neki semmi köze az egészhez. Elismerte, hogy Ungváron járt, de csak azért, mert egyik barátja nyugdíjba vonulását ünnepelték…

Közben az ügyészség terrorcselekménynek minősítette át a KMKSZ-székház elleni támadást, amit korábban Brenzovics László, a szervezet elnöke is így jellemzett.

 

 

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó