Vasárnap akár 15-20 fok is lehet

A hétvégén előreláthatóan igazi tavasz lesz 15 Celsius-fok körüli maximumokkal, sőt, vasárnap néhol a 20 fok sem elképzelhetetlen – közölte a magyarországi Országos Meteorológiai Szolgálat. Ugyanakkor megjegyezték, hogy a jövő hét elején hidegfront érkezik.

A meteorológiai szolgálat előrejelzése szerint szerda délelőttől nem várható veszélyes időjárási jelenség. Facebook-oldalukon közzétett videójukban Simon Gergő kifejtette: most egy nyugatra lévő ciklon alakítja Magyarország időjárását. Szerda reggel többfelé várható eső, napközben északkelet felé helyeződik át a csapadékzóna. A keleti területeken késő délután is kitart a borús, csapadékos idő. Napközben plusz 5-10 fokig melegszik a levegő.

Csütörtökön az ország nagy részén párássá válik a levegő, több helyen alakul ki köd. Napközben sok helyen, főleg az ország középső területein várható eső, zápor, másutt némi napsütés is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 2 és plusz 2, napközben plusz 5 és 11 fok között alakul a hőmérséklet.

Pénteken már nem várható számottevő csapadék, hosszabb-rövidebb időre a nap is kisüt. A minimumok fagypont körül alakulnak, napközben 7-15 fokig melegszik a levegő. A jelenlegi számítások szerint a hétvége további részében folytatódik a melegedés, a jövő hét elején várható csak hidegfront.

Ha azt nézzük, hogy a múlt héten Kárpátalján sok helyen mínusz 15 fokot is mértek, s a hétvégén plusz 15 lesz, akkor alig pár nap leforgása alatt 30 fokos eltérést kell elviselnünk, ami sok ember szervezetét megterhelheti.

Amint azt már megírtuk, a nagy hidegek ellenére Kárpátalján nem dőltek meg a hidegrekordok.

Forrás:
MTI/KISZó

Post Author: KISZó