Putyin negyedszer

Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a voksok 76,65 százalékát szerezte meg a vasárnapi orosz elnökválasztáson – közölte hétfőn a moszkvai Központi Választási Bizottság a szavazatok 99 százalékának összesítése alapján.

A kommunisták által indított Pavel Grugyinyin 11,82, a liberális demokrata Vlagyimir Zsirinovszkij 5,68, a Polgári Kezdeményezés színeiben indult Kszenyija Szobcsak pedig 1,66 százalékot kapott. A négy további jelölt közül csak Grigorij Javlinszkij, a Jabloko párt képviseletében ért el legalább egy százalékos eredményt (1,04 százalékot).

Az eredmény jelentősen már nem változhat oly mértékben, hogy az befolyásolná az elnökválasztás eredményét. Vlagyimir Putyin 3,5-szer annyi szavazatot kapott mint a vetélytársai összesen, és 6,5-szer annyit, mint a második helyen befutó jelölt – derült ki a nyilvánosságra hozott adatokból.

Kijev megtiltotta, hogy Oroszország ukrajnai konzulátusain leadhassák szavazataikat az Ukrajnában élő orosz állampolgárok, sőt, vasárnap az orosz külképviseleteknél nacionalista tüntetések is voltak.

Forrás:
MTI/KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó