Minaj ott folytatta, ahol abbahagyta

A Minaji FC tavaly a Téli Kupát leszámítva mindent – a bajnoki címet és a megyei kupatrófeát – bezsebelt a megyei porondon. A szezon eleji sorozatot 2017-ben Nagyszőlős nyerte, így címvédőként léphettek pályára a kárpátaljai mellett országos amatőr ligában pallérozódó Ung-vidékiek ellen. A téli szünetben mindkét gárda erősített, a minajiaknál edzőváltás is volt, Igor Harkovscsenko személyében egy, az ukrán élvonalban is megfordult szakember vette át a marsallbotot. A korábbi sikeredző, Mikola Gibaljuk sem maradt munka nélkül a Nagyszőlős igazolta le a védelem tengelyébe, ebből a szempontból is érdekesnek ígérkezett az összecsapás.

A szerednyei stadion műfüves pályáján igazi futballidőben játszhatott egymással a két csapat, amely magabiztosan menetelt a fináléig. A Minaji FC az elődöntőben gólzáporos mérkőzésen 11–0-ra verte Alsókaraszlót (Zariccsa), míg az ugocsaiak a Szerednyei FC 1–0-ás legyőzésével kerültek a döntőbe. Egyik edző sem változtatott az elődöntőben már bevált keretén, bár a zuhanyhíradó szerint Gibaljuk sérülése miatt csak erős fájdalomcsillapító injekciókkal tudta vállalni a játékot, de valószínűleg szeretett volna kicsit visszavágni a menesztéséért. Az első perctől magához ragadta a kezdeményezést az Ung-vidéki gárda. Egyértelműen irányított, sokkal többet birtokolta a labdát, a nagyszőlősiek csak elvétve találkoztak vele, s akkor is saját térfelükön. Helyzeteik is voltak az első játékrészben, Hegedűs Róbert és Mihajlo Kopolovec is közel járt a gólszerzéshez, de ezek a lehetőségek kimaradtak. A 23. percben kényszercserét kellett végrehajtania a Nagyszőlősi FC-nek, a lesérült Mihajlo Csedriket Vaszil Vaszilinec váltotta. A félidő hajrájában az ugocsaiak álltak közel a gólszerzéshez, Jurij Csonka 25 méteres bombáját Andrij Popovics magabiztosan hárította, így 0–0-val mentek szünetre a csapatok.

A szünet előtt megsérült az ugocsaiak másik csatára Denisz Rebrik is, helyette Miroszlav Mudra állt be. Fordulás után aktívabban futballoztak a nagyszőlősiek. Csonka jobb oldali beadására Mudra érkezett, de nem sikerült jól eltalálnia a labdát. Csonka néhány perccel később ismét távolról próbálkozott, ám a kapus ezúttal is a helyén volt. A 64. percben a Minajiak megszerezték a vezetést Hegedűs Róbert volt eredményes egy labdaszerzést követően, a gólpasszt Vladiszlav Mikuljak adta, miután elvette a játékszert Repljuktól. A gól láthatóan megfogta a nagyszőlősieket, akik a 77. percben még messzebb kerültek a címvédéstől. Egy minaji szögletet követően az ellenfél fel tudott ugyan szabadítani, ám a kipattanóra érkezett Vaszil Pinyasko, és 23 méterről irgalmatlanul bevarrta. Ezzel gyakorlatilag eldőlt a mérkőzés. A maradék időben távoli lövésekkel és beadásokkal próbálkozott az ugocsai egylet, kevés sikerrel. A játék képe alapján a Minaji FC megérdemelten nyert és hódította el a szezon első trófeáját.

A díjátadó ceremónián a kupát, valamint az első és második helyezettnek járó érmeket Ivan Duran, a Kárpátaljai Megyei Labdarúgó Szövetség elnöke, Ivan Kacsur és Miroszlav Scserbej alelnökök adták át. A találkozó legjobbjának járó elismerést Vaszil Vaszilinec (Nagyszőlősi FC) és Volodimir Kornutyak (Minaji FC) vehette át, a Téli Kupa gólkirályi címét Hegedűs Róbert szerezte meg.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó