1200 versenytáncost várnak Ungvárra

Április 21. és 22. között Ungváron immár tizenhatodik alkalommal kerül megrendezésre az Uzhgorod Open nemzetközi táncverseny. A Junyiszty-sportcsarnokban számos ország magasan kvalifikált versenyzője lép majd parkettre. A szervezők varázslatos hangulatot és látványos show-műsort ígérnek.

A kétnapos seregszemlére az ország egyik legrangosabb megmérettetésére – különböző korosztályban, 6-tól 45 éves korig – 20 ország 600 párosát vagyis 1200 versenytáncost várnak. A versenyzők egyidejűleg két teremben 56 programban standard, latin-amerikai és tíztánc stílusokban ropják majd.

A sokéves hagyományok mellett az esemény magas színvonalát jelzi, hogy számos országból érkeznek versenyzők – Ausztria, Bulgária, Fehéroroszország, Magyarország, Románia, Csehország, Németország, Franciaország, USA, Kanada, Törökország, Szlovákia, Olaszország, Bosznia-Hercegovina, Szlovénia, Szerbia, Horvátország, Lettország, Bulgária, Dánia, Lengyelország, Grúzia, Észtország, Izrael, Spanyolország, Moldova, Dél-Afrikai Köztársaság és Ukrajna legjobb táncosai mérettetnek meg. De nemcsak a versenyzők, hanem a zsűri is nemzetközi lesz, az indulók teljesítményét több mint tizenöt nemzet közel harminc ítésze pontozza majd.

Előkelő helyezésekre számítanak a kárpátaljai résztvevők, akik az utóbbi években jó eredményeket értek el a világversenyeken. Több mint 400 induló élvezheti majd a hazai pálya előnyét, vidékünk legismertebb párosa, Volodimir Ljatov és Veronika Misko a világelitbe tartozik, így éremesélyesként várják az idei megmérettetést is.
Aki esetleg nem tud kilátogatni a helyszínre, annak sem kell aggódnia, ugyanis az eseményt élőben közvetíti az Xsport tévécsatorna, valamint a YouTube vidomegosztó oldalon és a közösségi médiában a Facebook-Live-on is megtekinthető lesz a verseny.

Szabó Sándor

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó