Kárpátaljai labdarúgót hoztak hírbe a magyar válogatottal

A magyar labdarúgó-válogatott sajtófőnöke cáfolta azokat az ukrán sajtóértesüléseket, melyek szerint az MLSZ felvette volna a kapcsolatot a kárpátaljai születésű Vjacseszlav Csurkóval, a Sahtar Doneck játékosával, aki a hírek szerint magyar válogatott lehet.

„Ahogy azt már korábban is többször elmondtuk, minden játékosnak érzelmi alapon kell eldöntenie, mely ország válogatottjának szeretne tagja lenni – amennyiben lehetősége van választani. Ugyanakkor Vjacseszlav Csurkóval nem lépett kapcsolatba az MLSZ, illetve a férfi A-válogatott szakmai stábja. Ennek ellenére természetesen továbbra is minden olyan labdarúgó pályafutását figyelemmel kísérjük, aki akár jelenleg, akár a jövőben tagja lehet a magyar nemzeti együttesnek” – fogalmazott reagálásában Szabó Gergely, a válogatott sajtófőnöke.

Korábban a zbirna.com írt arról, hogy az MLSZ már felvette a kapcsolatot Csurkóval esetleges magyar válogatottságával kapcsolatban. A játékos állampolgársága már megvan, magyar felmenői is vannak, így technikai akadálya a lap szerint nem lenne a meghívásának. Az őrdarmai születésű 24 éves középpályás 2016 tavaszán a Puskás Akadémiában futballozott, 12 NB I-es találkozón akkor 3 gólt szerzett. Jelenleg az élvonalbeli Mariupol kölcsönjátékosa, a Premier Ligában 16 meccse van az idényben, ezeken 2 gól és 1 gólpassz a mérlege. Volt időszak, amikor az Ungvári Hoverlában szerepelt kölcsönben, még Olekszandr Szevidov edzősége idején.

A lap leírja, hogy hiába játszott a középpályás mintegy 50 mérkőzést a különböző ukrán utánpótlás-válogatottakban, a felnőtt csapatba egyszer sem kapott meghívót. Felhívják a figyelmet arra is, hogy Csurko lenne rövid időn belül a második ukrán játékos, akit egy másik válogatott csábít el: a Jagiellonia középpályása, Tarasz Romancsuk március végén debütált a lengyel nemzeti csapatban.

Forrás:
KISZó
Sport Közzétette:

Post Author: KISZó