Uzhgorod open 2018

A hétvégén 16. alkalommal rendezték meg a megyeszékhelyen az Uzhgorod open nemzetközi táncversenyt. A színvonalas eseményre idén a korábbinál is többen, 28 országból neveztek be: mintegy 1200 táncos és bíró érkezett Ungvárra.

A rendezvény első napján a versenyprogramban a WDSF World Open Latin, WDSF Youth Open Latin kategóriákban, nyílt és kvalifikációs versenyben mérték össze tudásukat a táncosok, ezenkívül bemutató fellépéseket tartottak. A szombati cha-cha, rumba, samba, jive és pasodoble után, a párok vasárnap standard táncokat lejtettek a WDSF World Open Standard, WDSF Youth Open Standard kategóriákban. A nézők lélegzetvisszafojtva figyelték a bécsi keringőt, a tangót, a foxtrotot, a lassú keringőt, a quick stepet.


A megmérettetésekre jellemző versengés, ugyanakkor a művészet iránti alázat keveredése, sajátos, semmivel össze nem hasonlítható hangulat uralkodott a helyszínül szolgáló Junyiszty sportcsarnokban. Valahányszor látja, mindig újra és újra ámulatba ejti a nézőt, s fogva tartja az a már-már arisztokratikus elegancia, az az átszellemültség és mégis precíz figyelem, mely a versenytáncosokat jellemzi. A csillogó flitterek, a mesterfrizurák, az egyre extravagánsabb táncfigurák sokak hódolatát kivívták szűkebb pátriánkban is, hisz mára megyeszerte alakultak versenytáncklubok.

A vendégeknek nagyszerű kikapcsolódást és esztétikai gyönyört szerző nemzetközi megmérettetésre az ifjúsági és sportminisztérium, a Kárpátaljai Megyei Állami Közigazgatás, az Ungvári Városi Tanács, a Nemzetközi Táncszövetség (WDSF), az Ukrajnai Táncszövetség, valamint az ungvári Grácia versenytáncklub szervezésében került sor.

 

Magyar Tímea

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó