A jövendőbeli tanító néni

Még melegen süt a nap, de a naptár szerint már ősz van. Sok gyereknek az a véleménye, hogy ez egyben a szabadság és gondtalan időtöltés végét is jelenti. Vannak, akik nem bánják, hogy megkezdődött az iskola, sőt örülnek, hogy ismét találkozhatnak osztálytársaikkal. Azt sem igazán bánják, hogy tanulni kell, igaz, némi félelemmel kevert izgalommal tekintenek az új tudományok felé. Ez utóbbiak közé tartozik a 11 éves Herceg Nikoletta is. Számára eseménydúsan telt a nyár, aminek egy részét Csehországban töltötte a szüleivel– ők ugyanis ott dolgoznak− és ellátogattak Ausztriába is.

Niki itthon sem unatkozott, részt vett a Bereg- camp „Örömhír” elnevezésű evangelizációs táborban, sokat segített a nagyszüleinek is. Most kipihenten és kíváncsian tekint a hatodik osztály elé. A Técsői Hollósy Simon Középiskola 5. osztályát jeles eredménnyel fejezte be, s a tervei szerint a hatodikban sem lesznek rosszabb jegyei.

– Hogy gondolod, milyen lesz ez a tanév?
­– Azt már látom, hogy nehezebb lesz a tavalyinál. Három új tantárgyunk van: biológia, földrajz és világtörténelem, nagyon érdekesnek ígérkeznek, de azt hiszem, elég nehezek, jóval többet kell tanulni, mint eddig.

­– Melyek azok a tantárgyak, amelyeket mindig szívesen tanulsz?
­– Szeretem a nyelveket, elég könnyen tanulom az ukrán, magyar, német és az angol nyelvet is, érdekel a történelem és a matematika is.

­– Van kedvenc tanárod?
­– Igen, Kati néni, aki a matematikát tanítja. Könnyen, érthetően magyaráz, talán azért kedvelem azt a tantárgyat.

­– Mivel foglalkozol, ha éppen nem kell tanulnod?
­– Szeretem a sportot, teniszezni járok, kézilabdázom, legutóbb második helyet nyert az osztályunk az iskolák közötti kézilabda-mérkőzésen. Az alkotmány ünnepére rendezett teniszbajnokságon pedig negyedik lettem.

­– Eldöntötted már, mi leszel, ha nagy leszel?
­– Tanítónő szeretnék lenni.

Bökényi Magdolna

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó