Moszkal: nincs igazuk az útjavítások bírálóinak

Mint arról Hennagyij Moszkal beszámolt, valótlanságot állít az egyik kárpátaljai internetes portál, amikor a megye útjain zajló felújításokat kritizálja.

A megyei állami közigazgatás elnöke szerint a portál elavult, egy hónappal korábbi számadatokkal operál, amikor a célirányosan kiutalt pénzek 42,5 százalékos felhasználtságáról tájékoztat. November végére ugyanis ez az arány már 78,7 százalékot tett ki.

Az igazsághoz tartozik, mondja a megyevezető, hogy a régiónk számára megítélt összeg jelentős része nem érkezett meg. 19,8 millió hrivnya átutalása december folyamán esedékes, és e pénzből fizetik majd ki a már elvégzett munkákat.

Továbbá vannak tényezők, amelyekre a helyi vezetőknek nincs befolyásuk. Ilyenek például azok a pályázatot nyert cégek, amelyeknek nincs elegendő kapacitásuk a feladatok elvégzésére. A helyi kivitelezők rengeteg munkát hitelben végeztek, a velük szembeni tartozás meghaladja a 64 millió hrivnyát. Nem fizették ki az Alsóverecke–Volóc–Ökörmező vonal felújítását, amiért Kárpátalja 112 millió hrivnyával maradt adós. Ezeket az összegeket a megyének kell majd előteremtenie.

Hennagyij Moszkal szerint a kritika attól a Balogától származik, aki évtizedek óta korlátlan hatalmúnak tekinti magát vidékünkön, s aki öt százalékát sem végezte el annak a nagy munkának, amely az útjainkon zajlik.

Forrás:
KISZó

Szolidaritási előfizetési felhívás!

Szolidaritási előfizetési felhívás!
Folyamatosan frissülő háborús hírfolyamunkat ITT találja.

Post Author: KISZó