Legkedvesebb szilveszterem – Pitkin

Vlagyimir Baláczky, alias Pitkin

– 1986 szilveszterén a beregszászi Fácán étteremben léptem fel. Aki még emlékszik, a színpad mögött nagyon szép „vízesés” volt. Azt a vízesést később likvidálták, a helyén egy gödör maradt. Miután kimentem köszönteni az ünneplőket, a hátam mögött a gödörből kijött két szép csinos, bikinis lány. A közönség nézi őket, én meg játszottam a hülyét, hogy nem tudok róluk, kérdezem, mit néznek? Újra megkérdeztem, mit néznek, akkorra már mindenkiből kitört a nevetés. Mire én hátranéztem volna, a két lány visszalépett a gödörbe. Az volt a poén, hogy az ott lévők bevették, hogy minderről nem tudok, miközben én szerveztem az egészet. Az a szilveszter tehát nagyon jól, vidáman, sok nevetéssel indult. A jókedv fokozódott, amikor kitaláltam, hogy a férfi nadrágszárán az asszony gurítson fel, majd át a másik nadrágszárba egy tojást. A dolgot azzal fűszereztem, hogy megcseréltem a feleségeket. Az egyik hölgy nagy bajba került, amikor a tojás belegabalyodott a nadrág belső selyem bélésébe, addig erőltette, amíg a tojás eltört. Hatalmas nevetés övezte a történteket, és persze én is jól mulattam.

A másik emlékezetes szilveszterem Cipruson történt. Egy kazahokból és örményekből álló társaságot szórakoztattam. Odajött hozzánk egy pacák, mondja, hallotta, hogy mi fogunk zenélni, megkérdezte, felveheti-e az esténket, amiből csinálna egy CD-t. Ez 2000-ben történt, akkor még igencsak ritka dolog volt a CD, ezért csak annyit mondtam, örülnék neki. A bulin természetesen orosz és külföldi dalokat adtam elő, de elénekeltem a Beregszász című dalt is, magyarul. A szünetben odajött hozzám egy hölgy, és magyarul üdvözölt. Elmondta, ő beregszászi, tíz éve lakik Cipruson. Akkor arra gondoltam, hogy a világ akkor most nagy vagy kicsi?

És a harmadik emlékezetes szilveszterem reményeink szerint a mostani lesz. A fiammal meghívást kaptunk egy budapesti étterembe zenélni. Ez orosz–magyar buli lesz, azért kell nekik a mi zenénk. Remélem, ez is az emlékezetes szilveszterek sorába kerül, hisz az egy különleges ünnep. Igaz, csak egy éjszaka, de mégis megvan a varázsa.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó