A tiszabökényi rendelőintézet is megújulhatott

Az elmúlt szombaton a tiszabökényi rendelőintézet átadásával folytatódott az ugocsai magyar falvak egészségügyi létesítményeinek felújítását célzó program.

A legutóbb 2012-ben felújításon átesett intézmény idén közösségi, egyházi, önkormányzati összefogásból, a Bethlen Gábor Alap jelentős anyagi hozzájárulása mellett kapott új orvosi műszereket, bútorzatot és újult meg kívül-belül. Az átadó ünnepséget megtisztelte jelenlétével dr. Brenzovics László, a 73-as választókerület KMKSZ színekben indult képviselő-jelöltje, Tóth Bálint polgármester, valamint Pősze Sándor helyi görög katolikus parochus és Hunyadi Attila református esperes. A dr. Pohorilják László családorvos által vezetett egészségügyi intézményhez jelenleg 1839 tiszaháti lakos ellátása tartozik, az új egészségügyi törvény értelmében ennyien választották családorvosnak Pohorilják doktort, bár a jogszabály által megállapított optimum 1800 lenne.

Ennek ellenére az intézmény munkatársai mindeddig kiválóan el tudták látni feladataikat, és a doktor ígérete szerint így lesz ez a jövőben is.

Matúz István

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó