Bereg-vidéki körúton járt Tóth Miklós

Tóth Miklós parlamenti képviselőjelölt több településen is megfordult az elmúlt napokban.

Az UMDSZ és a KMKSZ közös jelöltje a 69. számú választókerület falvait járva mindenhol kihangsúlyozta: a cél az ukrán parlament – hogy rólunk ne döntsenek nélkülünk!

Július 6-án, szombaton az UMDSZ és a KMKSZ közös parlamenti képviselőjelöltje Zápszonyban és Rafajnaújfaluban találkozott a választópolgárokkal. A képviselőjelöltet elkísérte Bakancsos László, az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) általános alelnöke, valamint Horváth László, az UMDSZ Beregszászi Járási Szervezetének elnöke, a Beregszászi Járási Tanács alelnöke.

Előző nap két tóháti településre, Csonkapapiba és Hetyenbe látogatott el Tóth Miklós, aki a két magyar érdekvédelmi szervezet közös jelöltjeként a Munkács központú egyéni választókerületben indul a jövő vasárnapi parlamenti választásokon.

A KISZó Online korábban azt kérdezte olvasóitól, hogy támogatni fogja-e a közös magyar jelölteket? Ahogy az előre borítékolható volt és mindenképp bizakodásra adhat okot, a válaszadók jelentős többsége, 95 százaléka a közös magyar jelöltre adja majd le a voksát. Akkor Tóth Miklós lapunknak elmondta: – A megyei átlagnál jóval magasabb választási részvételnek és a közös megyei listára való fegyelmezett szavazásnak köszönhetően a kárpátaljai magyarság képviselői ma a mérleg nyelvét képezik a Kárpátaljai Megyei Tanácsban, s ennek megfelelően jelentős befolyást gyakorolnak a magyar közösség sorsának alakulására – emlékeztetett a magyar politikus. Ezért a munkáért mindenkit köszönet illet, az aktivistákat, a szavazókat, az egyházakat. És most újra elérkezett az idő, hogy közösen bizonyítsunk.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó