Balerinák születnek

Valószínűleg nincs is olyan kislány, aki nem királylány, hercegnő, vagy balerina szeretne lenni. Már hároméves korukban szívesen felveszik az ezekhez illő ruhácskákat, melyekben valóban mesefiguráknak érezhetik magukat. Hogy más is lássa, ők igazi hercegnők, mi több, tehetséges balerinák, jelentkezhetnek a Kelemen Nagy Krisztina által vezetett Princess tánccsoportba.

– Édes pici tündérek az én balerináim – mutat végig a koreográfus a valóban ennivaló, tüllszoknyás kislányokon, a Balerina születik című koreográfiát adják elő.

– Itt most a legkisebb és a középső csoport néhány tagja van jelen, a legfiatalabb három- a legidősebb tizennégy éves. Nagyon szeretnek táncolni, nálam a balettet sajátíthatják el legkorábban, később a latin-amerikai táncok is előtérbe kerülnek – mondta a tanár.

Kicsit meglepő volt számomra, hogy már hároméves csöppségek is olyan kitartóak, hogy rendszeresen járnak a táncórákra, gyakorolnak, nyújtanak, és lám, mindez igaz. Krisztina nagyon meg van velük elégedve.

– Jelenleg négy hároméves tanítványom van, a többiek négy-ötévesek. Legalább húsz óvodás tanul nálunk a csoportban.

A foglalkozás másfél órás. Ebból negyven perc gimnasztika, ezután vágunk bele a balett alapjainak elsajátításába. Nem könnyű gyakorlatok ezek, de a lánykák nagyon kitartóak, hiszen tudják, ha tanulnak, akkor jöhet a fellépés, versenyek a színes, hercegnős fellépő ruhákban – magyarázta büszkén Krisztina. Azt is elárulta, a kislányok szeretik, ha modern táncelemeket is belecsempész a balettbe. A tanárnő arra is odafigyel, hogy a zene is varázslatos, meseszerű legyen.

Hegedűs Csilla

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó