Vádat emeltek a főerdész ellen

A megyei ügyészség sajtószolgálatának tájékoztatója szerint vád alá helyezték a megyei erdő- és vadgazdálkodási főosztály vezetőjét, akit beosztásával való visszaéléssel és 2,6 millió hrivnya összegű károkozással gyanúsítanak.

A tájékoztató szerint a főosztályvezető első helyettesével és az egyik erdészet igazgatójával 2016 folyamán törvénytelen fakitermelésre adtak engedélyt az Ungvári Állami Erdőgazdaság természetvédelmi területén. A nyomozás megállapítása szerint a főosztály vezetője törvénytelenül írt alá kitermelésre szóló tervet az említett területre, aminek alapján az erdészet vezetője kiadta az engedélyt a fák kivágására. Ezt követően elkezdték a fakitermelést, amivel több mint 2,6 millió hrivnya értékű kárt okoztak a védett terület élővilágában.

Az ügyészségi tájékoztató szerint az ügyészség nyomozói a megyei rendőrség gazdaságvédelmi osztályával együttműködve már korábban eljárást indítottak az erdő és vadgazdálkodási főosztály egyik vezetője és egy erdészet igazgatója ellen. Az információ szerint az ügyben folytatják a nyomozást.

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó