Ő MISSH-től, a rapper pedig tőle…

Juhász Ádám 18 éves, Nagypaládon él. Igazi művészlélek, aki azért fest, mert ez teszi boldoggá. Jó érzés tölti el, ha egy új kép kidolgozása közben kibontakozhat kreativitása és persze tehetsége.

Mióta csak az eszét tudja, rajzol és fest. Igazából nem is nagyon képes különbséget tenni köztük, mindkettőt egyformán szereti. Legtöbbször a hangulata dönti el a kifejezés módját.

Bár egy spontán és laza fiút ismerhetünk meg személyében, jövőbeli szakmájáról elég korán megszülettek az elképzelései. A Nagypaládi Művészeti Iskolában eltöltött évei során tudatosult benne, hogy művész akar lenni. A festészet mellett a tetoválást is szeretné elsajátítani. A szakma megtanulásához már hozzá is kezdett.

Ádám szerint a tetkók lényege nem feltétlenül azok jelentésében rejlik, sokkal inkább az önkifejezés módjának tartja. A tetoválók közül ritka, hogy valakinek legalább egy ne díszelegne a karján vagy más testrészén, ez alól ő maga sem kivétel.

Ádám 4 éven keresztül volt a Tiszapéterfalvai Református Líceum diákja, elmondása szerint tanulmányaihoz és személyiségéhez egyaránt hozzájárultak az itt eltöltött évek. A gimnázium elvégzése után felvételt nyert a Nyíregyházi Egyetemre, ahol jelenleg földrajz rajz és vizuális kultúra szakon tanul.

A művészetre teljes mértékben kikapcsolódásként tekint, és bár a jövőben megélhetésszerűen szeretné űzni, elsősorban nem a munkalehetőséget látja benne.

Annak ellenére, hogy ő is a pályája legelején tart, tanácsként eltudja mondani: ahhoz, hogy az ember előrehaladást és sikereket érjen el, nagyon fontos a gyakorlás. A kiteljesedés és magabiztosság ugyanis a rutin és folyamatos munka eredménye. Szerinte ha valamit szívvel-lélekkel csinálunk, az nem lehet rossz, emellé pedig még kitartás szükséges.

Fontosnak tartja az egyediséget és a már említett önkifejezést. Számos művész van, akinek alkotásaira csodálattal néz, viszont senkire sem szeretne hasonlítani. Az alkotók inspirálják, akár más művészeti ágon keresztül is. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor kedvenc rapperét, MR. MISSH-t festette le. A kép meglepően jó fogadtatásban részesült. Eljutott a szerzőhöz is, aki azzal kereste meg, hogy a képet szeretné felhasználni egyik lemeze borítóján. Ádám bevallása szerint ez az elismerés jót tett az önbizalmának, valami újat és szerethetőt akart létrehozni, és ez sikerült.

A céltudatos fiú szerint a legfontosabb, hogy elsősorban ő legyen megelégedve az alkotásaival. Az út, amin most jár, álmai felé vezet, ezért arról nem térhet le, feladnia pedig semmiképp sem szabad. Úgy érzi, jó úton halad.

Dobán Vivien,

a KISZó médiatanfolyamának résztvevője

Forrás:

KISZó

Post Author: KISZó