Az idősek napját méltatták Haláboron

Mára hagyománnyá vált Haláboron, hogy az idősek világnapja alkalmából ünnepséget tartunk a községben. Október 6-án immár 8-ik alkalommal gyűltek össze a falu lakosai, hogy köszöntsék a szépkorúakat.

Az ünnepség első irodalmi összeállítása az aradi vértanúknak állított emléket, s a tisztelet jeléül elhangzott nemzeti imádságunk, a Himnusz is. Ezután vette kezdetét a színes, változatos és vidám előadássorozat, melyben a halábori művelődési ház és a könyvtár ifjú látogatói adták elő műsorukat.

A versekkel, énekekkel, táncokkal készülő fiatalok hatalmas tapsot kaptak a hálás közönségtől.

Tóth Győző, az UMDSZ Halábori Alapszervezetének elnöke, járási képviselő köszöntötte a jelenlévőket. Kiemelte, az idősek nemcsak egyetlen napot érdemelnek az életünkből. Szüleink, nagyszüleink mosolya, gondoskodása erőt ad nekünk a mindennapok gondjainak, problémáinak megoldásához. Ezután jó egészséget, békés, boldog életet kívánt számukra. Jakab Lajos helyi és badalói családorvos, a KMKSZ Beregszászi Járási Szervezetének elnökségi tagja szintén üdvözölte a lélekben örökifjú szépkorú embereket.

Az eseménydús délután végén a rendezők szeretetvendégséggel kedveskedtek a megjelenteknek. Az anyagi támogatásért szeretnénk köszönetet mondani Péter Csaba megyei képviselőnek, a KárpátHáz Civil Szervezet elnökének, az UMDSZ Beregszászi Járási Szervezete elnökségének és Tóth Győző járási képviselőnek.

Péter Katalin,
a halábori könyvtár vezetője

Forrás:
KISZó

Post Author: KISZó